Ga terug
Langoustines en courgette

Langoustines en courgette

5 van 1 stem
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Mandoline

Ingrediënten
  

Voor de gemarineerde courgette:

  • 1 courgette
  • 10 g olijfolie
  • 4 g zout
  • 4 g peper
  • 40 g ponzu

Voor de gemarineerde langoustinetartaar:

  • 6 langoustines
  • 15 g olijfolie
  • 15 g peper
  • 6 g citroenzeste
  • 6 g zout

Voor de gebakken langoustine:

  • 4 langoustines
  • Lookolie
  • Peper
  • Zout

Voor het krokantje:

  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g eiwit
  • 25 g suiker
  • 2 g zout

Voor de kaasmousse:

  • 100 g Philadelphia
  • 10 g volle room
  • 2 g citroenzeste
  • 4 g zout
  • 3 g nori poeder

Voor de afwerking:

  • Eetbare bloemen (goudsbloem en viooltjes)

Instructies
 

Voor de gemarineerde courgette:

  • Snij de courgette met een mandoline in plakjes van 3 à 4 mm dik.
  • Spreid de plakjes uit op bakpapier en marineer ze met zout, peper, ponzu en olie en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  • Steek er 2 grote cirkels uit en snijd die middendoor zodat je 4 halve cirkels bekomt.

Voor de gemarineerde langoustinetartaar:

  • Maak de langoustines schoon en hak ze tot een tartaar. Breng op smaak met olie, peper en citroenschil.

Voor de gebakken langoustine:

  • Maak de langoustines schoon en steek ze op een brochette.

Voor het krokantje:

  • Klop het eiwitten los met de suiker en het zout. Voeg als laatste de gesmolten boter en bloem toe.
  • Smeer het beslag uit in de siliconenvorm, bak ze 6/7 min in de voorverwarmde oven op 160° C.

Voor de kaasmousse:

  • Klop de Philadelphia los met de citroenzeste, het nori poeder, zout en peper. Laat het een half uur rusten in de koelkast.

Afwerking:

  • Bak de langoustines in knoflookolie.
  • Leg aan de ene kant een halve cirkel gemarineerde courgette. Schik hierop een quenelle tartaar en werk af met een krokantje.
  • Leg een gebakken langoustine ernaast. Spuit er dotjes Philadelphia mousse op.
  • Schik op elk toefje mousse 1 eetbaar bloemblaadje.
Trefwoord courgette, krokantje, langoustine, langoustines