Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Langoustines en courgette
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Porties
4
personen
Equipment
1 Mandoline
Ingrediënten
Voor de gemarineerde courgette:
1
courgette
10
g
olijfolie
4
g
zout
4
g
peper
40
g
ponzu
Voor de gemarineerde langoustinetartaar:
6
langoustines
15
g
olijfolie
15
g
peper
6
g
citroenzeste
6
g
zout
Voor de gebakken langoustine:
4
langoustines
Lookolie
Peper
Zout
Voor het krokantje:
50
g
bloem
50
g
boter
50
g
eiwit
25
g
suiker
2
g
zout
Voor de kaasmousse:
100
g
Philadelphia
10
g
volle room
2
g
citroenzeste
4
g
zout
3
g
nori poeder
Voor de afwerking:
Eetbare bloemen
(goudsbloem en viooltjes)
Instructies
Voor de gemarineerde courgette:
Snij de courgette met een mandoline in plakjes van 3 à 4 mm dik.
Spreid de plakjes uit op bakpapier en marineer ze met zout, peper, ponzu en olie en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Steek er 2 grote cirkels uit en snijd die middendoor zodat je 4 halve cirkels bekomt.
Voor de gemarineerde langoustinetartaar:
Maak de langoustines schoon en hak ze tot een tartaar. Breng op smaak met olie, peper en citroenschil.
Voor de gebakken langoustine:
Maak de langoustines schoon en steek ze op een brochette.
Voor het krokantje:
Klop het eiwitten los met de suiker en het zout. Voeg als laatste de gesmolten boter en bloem toe.
Smeer het beslag uit in de siliconenvorm, bak ze 6/7 min in de voorverwarmde oven op 160° C.
Voor de kaasmousse:
Klop de Philadelphia los met de citroenzeste, het nori poeder, zout en peper. Laat het een half uur rusten in de koelkast.
Afwerking:
Bak de langoustines in knoflookolie.
Leg aan de ene kant een halve cirkel gemarineerde courgette. Schik hierop een quenelle tartaar en werk af met een krokantje.
Leg een gebakken langoustine ernaast. Spuit er dotjes Philadelphia mousse op.
Schik op elk toefje mousse 1 eetbaar bloemblaadje.
Trefwoord
courgette, krokantje, langoustine, langoustines