Ga terug
Fake kersen

Fake kersen

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Mignardise
Porties 50 kersen

Ingrediënten
  

Voor de kersenmousse:

  • 300 g kersen
  • 30 g suiker
  • 20 ml rode port
  • 1 blaadje gelatine (3,2 g/blaadje)
  • 80 g zure room
  • 110 g volle room
  • 1 scheutje kersenlikeur

Voor de kersengelei:

  • 200 g kersensap
  • 10 g Vegetal

Voor de chocoladetuile:

  • 1 eiwit
  • 20 g poedersuiker
  • 40 g bloem
  • 1 g cacaopoeder
  • 30 g boter, gesmolten

Instructies
 

Voor de kersenmousse:

  • Snijd de kersen doormidden, haal de pit eruit, verhit de pan en karamelliseer de suiker. Voeg de kersen, rode port en kersenlikeur toe, breng aan de kook en laat inkoken.
  • Doe de kersen over in een blender, passeer door een zeef en weeg 230 g kersenpuree af.
  • Week de gelatine in koud water, verwarm en meng met de kersenpuree, voeg de zure room toe.
  • Klop de room op en spatel onder het mengsel.
  • Vul de mallen bijna tot de bovenkant, klop om luchtbellen te verwijderen en vries in.
  • Tip: steek een half uurtje nadat je de mousse in de diepvries gezet hebt, een tandenstoker in elke "kers". Zo kan je de kers straks makkelijk onderdompelen. De tandenstoker verwijder je makkelijk eens de kersen ontdooid zijn.

Voor de kersengelei:

  • Meng de ingrediënten en breng aan de kook. Haal de diepgevroren mousse uit de mal en dompel snel onder in de warme gelei. Laat ontdooien en serveer op kamertemperatuur.

Voor de chocoladetuile:

  • Meng alle ingrediënten, mix tot een gladde massa en vul een spuitzak.
  • Spuit "steeltjes" op een siliconenvel en bak 5 min op 160° C.
Trefwoord kersen, kersenmousse