Ga terug
Spar dessert

Spar dessert

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd 1 uur 33 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 personen

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 Ijsmachine

Ingrediënten
  

Voor het sparren krokantje (de dag voordien):

  • 100 g poedersuiker
  • 100 g gesmolten boter
  • 100 g boekweitbloem
  • 50 g eetbare sparrentoppen

Voor de sparren gelei:

  • 1 liter bronwater
  • 400 g eetbare sparrentoppen
  • 400 g suiker
  • 10 g pectine
  • 1 limoen, het sap

Voor de ijsmelk met spar:

  • 500 g volle melk
  • 250 g mascarpone
  • 250 g sparren gelei

Voor de afwerking:

  • 1 handje geroosterde pijnboompitten

Instructies
 

Voor het sparren krokantje (de dag voordien):

  • Meng de suiker, boter, bloem en de sparrentoppen in de blender. Laat 1 nacht rusten en strijk uit op een mal.
  • Bak gedurende 3 min op 180° C.
  • Haal de krokantjes meteen uit de mal terwijl ze nog heet zijn en bak ze gedurende nog een paar min af in de oven tot krokant.

Voor de sparren gelei:

  • Breng het water aan de kook, voeg de sparrentoppen toe, dek af en laat 30 min trekken. Passeer door een zeef.
  • Doe er de suiker en de pectine bij en laat smelten.
  • Voeg tot slot het limoensap toe.
  • Laat de gelei afkoelen en bewaar.

Voor de ijsmelk met spar:

  • Meng de ingrediënten in de blender en draai af in een sorbetière.

Afwerking:

  • Schep onderaan de kom een pollepeltje gelei van spar met enkele geroosterde pijnboompitten.
  • Voeg 3 quenelles ijsmelk met spar toe.
  • Dek tot slot af met het sparren krokantje.
Trefwoord dessert, ijs, krokantje, siroop, spar, sparrentoppen