Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Spar dessert
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
3
minuten
min
Rusttijd:
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
33
minuten
min
Gang
Nagerecht
Porties
10
personen
Equipment
1 Blender
1 Ijsmachine
Ingrediënten
Voor het sparren krokantje (de dag voordien):
100
g
poedersuiker
100
g
gesmolten boter
100
g
boekweitbloem
50
g
eetbare sparrentoppen
Voor de sparren gelei:
1
liter
bronwater
400
g
eetbare sparrentoppen
400
g
suiker
10
g
pectine
1
limoen,
het sap
Voor de ijsmelk met spar:
500
g
volle melk
250
g
mascarpone
250
g
sparren gelei
Voor de afwerking:
1
handje
geroosterde pijnboompitten
Instructies
Voor het sparren krokantje (de dag voordien):
Meng de suiker, boter, bloem en de sparrentoppen in de blender. Laat 1 nacht rusten en strijk uit op een mal.
Bak gedurende 3 min op 180° C.
Haal de krokantjes meteen uit de mal terwijl ze nog heet zijn en bak ze gedurende nog een paar min af in de oven tot krokant.
Voor de sparren gelei:
Breng het water aan de kook, voeg de sparrentoppen toe, dek af en laat 30 min trekken. Passeer door een zeef.
Doe er de suiker en de pectine bij en laat smelten.
Voeg tot slot het limoensap toe.
Laat de gelei afkoelen en bewaar.
Voor de ijsmelk met spar:
Meng de ingrediënten in de blender en draai af in een sorbetière.
Afwerking:
Schep onderaan de kom een pollepeltje gelei van spar met enkele geroosterde pijnboompitten.
Voeg 3 quenelles ijsmelk met spar toe.
Dek tot slot af met het sparren krokantje.
Trefwoord
dessert, ijs, krokantje, siroop, spar, sparrentoppen