Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Citrus amuse met goudbrasem tartaar
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Porties
4
personen
Ingrediënten
Voor de tartaar:
1
goudbrasem,
gefileerd
20
g
mandarijn olijfolie
10
g
sesamolie
1
sinaasappel
Maldon zoutvlokken
Zwarte peper
Voor de tartelette:
1
groentevel
paprika
Voor het krokantje:
35
g
sinaasappelsap
35
g
boter
45
g
bloem
20
g
maïzena
35
g
eiwit
Voor de afwerking:
Goudpoeder
Eetbare bloemblaadjes
Instructies
Voor de tartaar:
Fileer en verwijder het vel van een zeebrasem.
Bereid een tartaar met de zeebrasem en laat deze marineren met Maldon zoutvlokken, wat sinaasappelsap, mandarijn olie, sesamolie en zwarte peper.
Voor de tartelette:
Gebruik een deegsnijder om cirkels uit de paprika groentevellen te halen nadat je die licht bevochtigd hebt.
Leg ze tussen 2 tartelettevormpjes en bak ze 10 min in de oven op 110° C, haal ze dan uit de vorm en zet ze nog 10 min terug in de oven.
Voor het krokantje:
Meng het sinaasappelsap, de gesmolten boter en het eiwit.
Voeg de bloem en maïzena toe en roer tot een gladde massa.
Smeer het mengsel in de mal van je keuze en bak in de oven op 150-160° C gedurende 7-8 min. Haal dan de krokantjes uit de mal en bak nog 3 min.
Afwerking:
Zet de tartelettes op borden of een serveerschaal.
Verdeel de tartaar in de tartelettes en rasp er nog wat sinaasappelschil over.
Bestrooi de krokantjes met goudpoeder, schik er wat eetbare bloemblaadjes op en leg ze op de tartelettes.
Trefwoord
goudbrasem, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, mandarijn olie, sinaasappel, tartaar, tarteletje, tartelette