Ga terug
Citrus amuse met goudbrasem tartaar

Citrus amuse met goudbrasem tartaar

Gang Borrelhapje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de tartaar:

  • 1 goudbrasem, gefileerd
  • 20 g mandarijn olijfolie
  • 10 g sesamolie
  • 1 sinaasappel
  • Maldon zoutvlokken
  • Zwarte peper

Voor de tartelette:

  • 1 groentevel paprika

Voor het krokantje:

  • 35 g sinaasappelsap
  • 35 g boter
  • 45 g bloem
  • 20 g maïzena
  • 35 g eiwit

Voor de afwerking:

  • Goudpoeder
  • Eetbare bloemblaadjes

Instructies
 

Voor de tartaar:

  • Fileer en verwijder het vel van een zeebrasem.
  • Bereid een tartaar met de zeebrasem en laat deze marineren met Maldon zoutvlokken, wat sinaasappelsap, mandarijn olie, sesamolie en zwarte peper.

Voor de tartelette:

  • Gebruik een deegsnijder om cirkels uit de paprika groentevellen te halen nadat je die licht bevochtigd hebt.
  • Leg ze tussen 2 tartelettevormpjes en bak ze 10 min in de oven op 110° C, haal ze dan uit de vorm en zet ze nog 10 min terug in de oven.

Voor het krokantje:

  • Meng het sinaasappelsap, de gesmolten boter en het eiwit.
  • Voeg de bloem en maïzena toe en roer tot een gladde massa.
  • Smeer het mengsel in de mal van je keuze en bak in de oven op 150-160° C gedurende 7-8 min. Haal dan de krokantjes uit de mal en bak nog 3 min.

Afwerking:

  • Zet de tartelettes op borden of een serveerschaal.
  • Verdeel de tartaar in de tartelettes en rasp er nog wat sinaasappelschil over.
  • Bestrooi de krokantjes met goudpoeder, schik er wat eetbare bloemblaadjes op en leg ze op de tartelettes.
Trefwoord goudbrasem, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, mandarijn olie, sinaasappel, tartaar, tarteletje, tartelette