Was de daslook en dep het droog.
Doe de bloem, de gist, het zout, het maan- of sesamzaad, de suiker en de gehakte daslook in de kom van een staande mixer met kneedhaak.
Voeg de zure room en de eieren toe en kneed ca. 7 tot 10 min. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Laat het deeg een nacht afgedekt rijzen in de koelkast.
Rol de volgende dag het deeg in 2 lange strengen. Druk wat maan- of sesamzaad in het bovenste gedeelte van 1 streng en nog wat daslook in de andere streng over heel de lengte. Vlecht de 2 strengen in elkaar en rol de vlecht op tot een mooi bol brood. Laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bestrijk het brood met losgeklopt eigeel, waarbij je de daslookstengels vermijdt.
Bak het brood gedurende 40-45 min op 180° C. Dek het halverwege af met aluminiumfolie zodat het niet aanbrandt.