Bewaar de gist koud bij +4° C.
Doe de bloem, het zout en de suiker in de kom van een staande mixer met haak. Begin te mixen op de 1e versnelling en voeg de eieren twee per twee toe. Zodra de eieren zijn opgenomen, blijf het deeg kneden op de 2e snelheid gedurende ca. 10 min.
Maak de zijkanten van de kom schoon met een schraper meng eventuele bloem met het deeg.
Verkruimel aan het einde van het kneden de gist en verwerk direct in het deeg. (Ik weet dat dit bizar klinkt dat je gist niet moet oplossen in lauwe vloeistof, maar het werkt!).
Blijf ca. 1 à 2 min kneden tot de gist volledig in het deeg is opgenomen.
Voeg tenslotte de lichtjes zachte boter toe en blijf kneden op de 2e snelheid tot deze volledig is opgenomen.
Ga nu meteen verder met de volgende stappen!
Gebruik de Stone mal van Silikomart van 6,5 cm bij 3 cm. Leg de mal op een keukenweegschaal.
Vul een spuitzak met baba deeg.
Vul elke holte van de mal met 50 g deeg. Het deeg is heel elastisch en het lukt het best als je het deeg losknipt met een schaar.
Laat op kamertemperatuur rijzen gedurende 30 tot 40 min.
Leg voor het bakken een ingevet silicone bakmatje op de mal en leg hierop een tweede bakplaat of rooster. Het is de bedoeling dat het babadeeg onder druk in de vorm wordt gebakken.
Bak vervolgens 30 min in een heteluchtoven op 180° C.
Haal de baba's uit de mal terwijl ze nog heet zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.