Ga terug
Zwarte sesam, hazelnoot en forel taco

Zwarte sesam, hazelnoot en forel taco

5 van 1 stem
Gang Borrelhapje
Porties 10 hapjes

Ingrediënten
  

Voor de forel:

  • 1 forel, gefileerd met vel
  • 500 g suiker
  • 500 g zout
  • 50 g gemengde groene kruiden (naar keuze)

Voor de appelbasis voor de gel:

  • 150 g appels
  • 35 g appelazijn
  • 50 g water
  • 15 g citroensap

Voor de appelgel:

  • 75 g appelbasis
  • 25 g water
  • 1,5 g agar

Voor de yoghurt en dille crème:

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 30 g olijfolie
  • Witte peper en zout
  • Dille, fijngehakt

Voor de zwarte sesam en hazelnoot taco:

  • 120 g bloem
  • 50 g zwarte sesamzaadjes
  • 50 g hazelnootpoeder
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 3 g zout
  • 15 g suiker

Voor de afwerking:

  • Takjes verse dille

Instructies
 

Voor de forel:

  • Meng het zout, de suiker en de kruiden in een mengkom.
  • Giet de helft van het suiker-zout mengsel in een platte schaal. Leg er de forelfilets op met het vel naar beneden en strooi er de resterende suiker-zout mengeling over.
  • Laat marineren gedurende 30 à 40 min, haal dan de filets uit en spoel ze af.
  • Verwijder het vel en snijd in tartaar.

Voor de appelbasis voor de gel:

  • Doe al de ingrediënten in een kookpot en laat koken tot de appel zacht is. Blend tot een glad mengsel en passeer door een fijne zeef.

Voor de appelgel:

  • Weeg 75 g appelbasis af in een pot, voeg het water en de agar toe.
  • Klop met een klopper en breng het zachtjes aan de kook.
  • Laat volledig afkoelen en blend het dan tot een gladde gel.
  • Doe in een spuitbusje of -zakje.

Voor de yoghurt en dille crème:

  • Hak de dille fijn en meng dan alle ingrediënten samen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Voor de zwarte sesam en hazelnoot taco:

  • Blend de zwarte sesamzaadjes en hazelnoten samen met 2 el bloem.
  • Doe dit mengsel dan bij de rest van de bloem.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het deeg in de koelkast rusten gedurende 1 uur.
  • Rol het deeg uit op 4 mm dikte en steek het uit met een ronde uitsteekring van 7 cm diameter.
  • Plaats de deegcirkels op een bakplaat op cilinders. Die zullen ervoor zorgen dat je de taco vorm bekomt.
  • Bak in de voorverwarmde oven op 170° C gedurende 30 min.

Afwerking:

  • Vul de taco's met de tartaar van forel.
  • Spuit wat appelgel en dotjes yoghurt crème op de foreltartaar.
  • Werk af met een paar takjes verse dille.
Trefwoord appelgel, dille, forel, forelfilet, Griekse yoghurt, hazelnoot, taco, tartaar, zwarte sesamzaadjes