Breng het tomatensap op smaak met het kruidenzout.
Voeg de agaragar toe en roer goed door elkaar.
Giet het mengsel in een steelpannetje, breng al roerend aan de kook gedurende ca. 30 sec.
Houd de glaasjes schuin en vul ze met een maatbeker, zet ze schuin in een karton. Dit lukt het makkelijkst in een eierkarton.
Plaats de glaasjes minstens 2 uur in de koelkast.
Voor de gele paprikaroom:
Was de paprika en snijd hem in de lengte doormidden.
Leg de paprika onder de gril van de oven tot de schil zwart ziet.
Laat afkoelen in een plastic zak en haal de pel eraf.
Pureer met 1/2 el room.
Kruid naar smaak en plaats koel weg.
Voor de pastei van sardines:
Laat de sardines goed uitlekken.
Verwijder het vel en de graten.
Pureer de vis daarna enkele minuten met de mosterd en 1/2 el room. (Dit lukt gewoon met een vork: goed prakken).
Kruid met peper en zet koel weg.
Afwerking:
Schep een beetje paprikaroom op de tomatengelei, daarop een quenelle van sardinepastei, eindig met enkele takjes (bloeiende) rozemarijn en een eetbaar viooltje.