Ga terug
Tomatengelei, pastei van sardines en gele paprikaroom

Tomatengelei, pastei van sardines en gele paprikaroom

5 van 1 stem
Gang Borrelhapje
Porties 8 stuks

Ingrediƫnten
  

Voor de tomatengelei:

  • 250 ml tomatensap
  • Kruidenzout
  • Tabasco
  • 1 g agaragar

Voor de gele paprikaroom:

  • 1 gele paprika
  • 1/2 el room
  • Peper en zout

Voor de pastei van sardines:

  • 1 blikje sardines in olie, uitgelekt
  • 1/2 el scherpe mosterd
  • 1/2 el room
  • Peper

Voor de afwerking:

  • Rozemarijn
  • Eetbare viooltjes (facultatief)

Instructies
 

Voor de tomatengelei:

  • Breng het tomatensap op smaak met het kruidenzout.
  • Voeg de agaragar toe en roer goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in een steelpannetje, breng al roerend aan de kook gedurende ca. 30 sec.
  • Houd de glaasjes schuin en vul ze met een maatbeker, zet ze schuin in een karton. Dit lukt het makkelijkst in een eierkarton.
  • Plaats de glaasjes minstens 2 uur in de koelkast.

Voor de gele paprikaroom:

  • Was de paprika en snijd hem in de lengte doormidden.
  • Leg de paprika onder de gril van de oven tot de schil zwart ziet.
  • Laat afkoelen in een plastic zak en haal de pel eraf.
  • Pureer met 1/2 el room.
  • Kruid naar smaak en plaats koel weg.

Voor de pastei van sardines:

  • Laat de sardines goed uitlekken.
  • Verwijder het vel en de graten.
  • Pureer de vis daarna enkele minuten met de mosterd en 1/2 el room. (Dit lukt gewoon met een vork: goed prakken).
  • Kruid met peper en zet koel weg.

Afwerking:

  • Schep een beetje paprikaroom op de tomatengelei, daarop een quenelle van sardinepastei, eindig met enkele takjes (bloeiende) rozemarijn en een eetbaar viooltje.
  • Serveer goed gekoeld.
Trefwoord gele paprika, paprikaroom, sardines, tomatengelei, verrine