Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Spongecakeje van Thaise basilicum, gemarineerde zalm, gel van tom kha kai, bietengarnituur
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Keuken
Thais
Equipment
1 Espumafles
1 Blender
Ingrediënten
Voor het spongecakeje van Thaise basilicum:
40
g
amandelmeel
1
g
zout
15
g
bloem
140
g
eiwit
1/2
bosje
Thaise basilicum
30
g
eidooier
Voor de tom kha kai basis:
300
g
kippenbouillon
1
stengel
citroengras
1/4
rode peper
2
kaffirblaadjes
200
g
kokosroom
Voor de gel van tom kha kai:
3
dl
tom kha kai basis
3
g
agar agar
Voor de gemarineerde zalm:
3
el
dashi
1
el
sushiazijn
3
el
sojasaus
1
tl
gembersap
1/2
limoen,
het sap
15
g
zalm,
in dunne plakjes
Voor het krokante bietengarnituur:
50
g
boter
50
g
eiwit
25
g
suiker
45
g
bloem
10
g
rode bietenpoeder
Zout
Voor de afwerking:
Flower Party Mix
Eetbare viooltjes
Instructies
Voor het spongecakeje van Thaise basilicum:
Draai de ingrediënten fijn in een blender.
Wrijf het mengsel door een zeef.
Giet dit in een espumafles en draai hier 2 patronen op. Schud goed.
Spuit in een papieren bekertje en zet voor ca. 30 à 40 sec in de microgolfoven op 1000 watt tot er een cakeje ontstaat.
Laat het bekertje afkoelen en haal het cakeje er uit.
Voor de tom kha kai basis:
Laat de ingrediënten samen inkoken tot 3 dl.
Voor de gel van tom kha kai:
Breng de tom kha kai aan de kook en roer er de agar agar kort doorheen.
Stort in een bak laat afkoelen in de koelkast. Wanneer de massa is opgesteven, draai je die in de blender tot een gladde gel.
Schep in een spuitzakje.
Voor de gemarineerde zalm:
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Marineer de zalm voor ca. 1 uur in de marinade.
Voor het krokante bietengarnituur:
Smelt de boter samen met de suiker.
Meng de rest van de ingrediënten door elkaar in een kom.
Giet de gesmolten boter en suiker erbij.
Breng op smaak met zout.
Laat het mengsel afkoelen en smeer het op een siliconen mat.
Bak af voor ca. 6 min op 160° C en laat afkoelen.
Voor de afwerking:
Leg een stukje cake op een bordje.
Spuit daar wat van de tom kha kai gel op.
Leg er een stukje gemarineerde zalm op.
Garneer met cress en/of een bloemetje en het bietenkrokantje.
Trefwoord
krokantje, MoldBrothers, rode bietenpoeder, sponge cake, Thaise basilicum, tom kha kai, verse zalm, zalm