Ga terug
Spongecakeje van Thaise basilicum, gemarineerde zalm, gel van tom kha kai, bietengarnituur

Spongecakeje van Thaise basilicum, gemarineerde zalm, gel van tom kha kai, bietengarnituur

5 van 1 stem
Gang Borrelhapje
Keuken Thais

Equipment

  • 1 Espumafles
  • 1 Blender

Ingrediënten
  

Voor het spongecakeje van Thaise basilicum:

  • 40 g amandelmeel
  • 1 g zout
  • 15 g bloem
  • 140 g eiwit
  • 1/2 bosje Thaise basilicum
  • 30 g eidooier

Voor de tom kha kai basis:

  • 300 g kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1/4 rode peper
  • 2 kaffirblaadjes
  • 200 g kokosroom

Voor de gel van tom kha kai:

  • 3 dl tom kha kai basis
  • 3 g agar agar

Voor de gemarineerde zalm:

  • 3 el dashi
  • 1 el sushiazijn
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl gembersap
  • 1/2 limoen, het sap
  • 15 g zalm, in dunne plakjes

Voor het krokante bietengarnituur:

  • 50 g boter
  • 50 g eiwit
  • 25 g suiker
  • 45 g bloem
  • 10 g rode bietenpoeder
  • Zout

Voor de afwerking:

  • Flower Party Mix
  • Eetbare viooltjes

Instructies
 

Voor het spongecakeje van Thaise basilicum:

  • Draai de ingrediënten fijn in een blender.
  • Wrijf het mengsel door een zeef.
  • Giet dit in een espumafles en draai hier 2 patronen op. Schud goed.
  • Spuit in een papieren bekertje en zet voor ca. 30 à 40 sec in de microgolfoven op 1000 watt tot er een cakeje ontstaat.
  • Laat het bekertje afkoelen en haal het cakeje er uit.

Voor de tom kha kai basis:

  • Laat de ingrediënten samen inkoken tot 3 dl.

Voor de gel van tom kha kai:

  • Breng de tom kha kai aan de kook en roer er de agar agar kort doorheen.
  • Stort in een bak laat afkoelen in de koelkast. Wanneer de massa is opgesteven, draai je die in de blender tot een gladde gel.
  • Schep in een spuitzakje.

Voor de gemarineerde zalm:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Marineer de zalm voor ca. 1 uur in de marinade.

Voor het krokante bietengarnituur:

  • Smelt de boter samen met de suiker.
  • Meng de rest van de ingrediënten door elkaar in een kom.
  • Giet de gesmolten boter en suiker erbij.
  • Breng op smaak met zout.
  • Laat het mengsel afkoelen en smeer het op een siliconen mat.
  • Bak af voor ca. 6 min op 160° C en laat afkoelen.

Voor de afwerking:

  • Leg een stukje cake op een bordje.
  • Spuit daar wat van de tom kha kai gel op.
  • Leg er een stukje gemarineerde zalm op.
  • Garneer met cress en/of een bloemetje en het bietenkrokantje.
Trefwoord krokantje, MoldBrothers, rode bietenpoeder, sponge cake, Thaise basilicum, tom kha kai, verse zalm, zalm