Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Onbetaalbaar hapje
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Ingrediënten
Voor de taco's:
50
g
gesmolten boter
50
g
bloem 00
50
g
eiwit
20
g
sesamzaadjes
(witte en zwarte)
35
g
poedersuiker
4
g
zout
Voor de yuzugel:
80
g
yuzusap
40
g
water
40
g
mirin
40
g
sake
2,5
g
agar agar
Voor de gerookte foreltartaar:
1
pakje
gerookte forelfilet
Mayonaise,
naar smaak
Bieslook,
fijngesnipperd
Yuzugel,
naar smaak
Voor de afwerking:
Norivellen
Citroenkaviaar (finger lime)
Dille
Instructies
Voor de taco's:
Mix alles in een blender, spatel in de mal en bak op 150° in een voorverwarmde heteluchtoven gedurende 10 min.
Voor de yuzugel:
Pers de yuzu en passeer door een fijne zeef tot je 80 g sap bekomt.
Meng alle ingrediënten in een sauspan met een klopper en breng lichtjes aan de kook.
Laat volledig afkoelen, eerst op kamertemperatuur en daarna in de koelkast. Wanneer de gel hard wordt, cutter je hem glad.
Doe de gel in een spuitbusje.
Voor de gerookte foreltartaar:
Snijd de forelfilet in fijne brunoise.
Breng op smaak met mayonaise, yuzugel en bieslook.
Voor de afwerking
Snijd rondjes uit de nori en schik die in de taco's.
Schep voorzichtig wat gerookte foreltartaar in de taco's.
Spuit dotjes yuzugel op de tartaar.
Werk af met citroenkaviaar en takjes dille.
Serveer meteen!
Trefwoord
citroenkaviaar, dille, finger lime, forel, gerookte forel, sesamzaadjes, taco, witte sesamzaadjes, yuzu, yuzugel, zwarte sesamzaadjes