Ga terug
Onbetaalbaar hapje

Onbetaalbaar hapje

Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

Voor de taco's:

  • 50 g gesmolten boter
  • 50 g bloem 00
  • 50 g eiwit
  • 20 g sesamzaadjes (witte en zwarte)
  • 35 g poedersuiker
  • 4 g zout

Voor de yuzugel:

  • 80 g yuzusap
  • 40 g water
  • 40 g mirin
  • 40 g sake
  • 2,5 g agar agar

Voor de gerookte foreltartaar:

  • 1 pakje gerookte forelfilet
  • Mayonaise, naar smaak
  • Bieslook, fijngesnipperd
  • Yuzugel, naar smaak

Voor de afwerking:

  • Norivellen
  • Citroenkaviaar (finger lime)
  • Dille

Instructies
 

Voor de taco's:

  • Mix alles in een blender, spatel in de mal en bak op 150° in een voorverwarmde heteluchtoven gedurende 10 min.

Voor de yuzugel:

  • Pers de yuzu en passeer door een fijne zeef tot je 80 g sap bekomt.
  • Meng alle ingrediënten in een sauspan met een klopper en breng lichtjes aan de kook.
  • Laat volledig afkoelen, eerst op kamertemperatuur en daarna in de koelkast. Wanneer de gel hard wordt, cutter je hem glad.
  • Doe de gel in een spuitbusje.

Voor de gerookte foreltartaar:

  • Snijd de forelfilet in fijne brunoise.
  • Breng op smaak met mayonaise, yuzugel en bieslook.

Voor de afwerking

  • Snijd rondjes uit de nori en schik die in de taco's.
  • Schep voorzichtig wat gerookte foreltartaar in de taco's.
  • Spuit dotjes yuzugel op de tartaar.
  • Werk af met citroenkaviaar en takjes dille.
  • Serveer meteen!
Trefwoord citroenkaviaar, dille, finger lime, forel, gerookte forel, sesamzaadjes, taco, witte sesamzaadjes, yuzu, yuzugel, zwarte sesamzaadjes