Breng de ongezoete room op smaak met wasabi en een klein beetje sushiazijn. Warm lichtjes op en los er het in koud water geweekte blaadje gelatine in op.
Maak tartaar van een deel van de zalm, breng deze op smaak met zout, peper, olijfolie en gesnipperde sjalot.
Doe deze in een kleine rechthoekige steker. Snijd een gedeelte van de zalm in dunne vierkante plakjes en schik deze op een ijskoud bord in een vierkante steker.
Giet hiertussen voorzichtig de panna cotta van wasabi. Door het koude bord zal de panna cotta snel opstijven.
Bestrijk een langoustine met olijfolie en brand deze kort af met een gasbrander.
Leg de langoustine naast de panna cotta van wasabi en werk af met een beetje haringkaviaar.
Ik werkte het bord nog af met limoenrasp, Shiso Purple en Affilla Cress®.
Serveer meteen.
Trefwoord gerookte zalm, haringeitjes, langoustine, panna cotta, tartaar, wasabi, zalmtartaar