Ga terug
Tartaar van zalm met panna cotta van wasabi en geroosterde langoustine

Tartaar van zalm met panna cotta van wasabi en geroosterde langoustine

5 van 2 stemmen
Gang Voorgerecht

Equipment

  • 1 Bunzenbrander

Ingrediënten
  

  • (Gerookt) zalmhaasje
  • Langoustines
  • 2,5 dl volle room
  • Wasabipasta, naar smaak
  • 1 scheutje sushiazijn
  • 1 1/2 blaadje gelatine, 3 g/blaadje
  • 1 sjalotje
  • 1 potje haringkaviaar
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Breng de ongezoete room op smaak met wasabi en een klein beetje sushiazijn. Warm lichtjes op en los er het in koud water geweekte blaadje gelatine in op.
  • Maak tartaar van een deel van de zalm, breng deze op smaak met zout, peper, olijfolie en gesnipperde sjalot.
  • Doe deze in een kleine rechthoekige steker. Snijd een gedeelte van de zalm in dunne vierkante plakjes en schik deze op een ijskoud bord in een vierkante steker.
  • Giet hiertussen voorzichtig de panna cotta van wasabi. Door het koude bord zal de panna cotta snel opstijven.
  • Bestrijk een langoustine met olijfolie en brand deze kort af met een gasbrander.
  • Leg de langoustine naast de panna cotta van wasabi en werk af met een beetje haringkaviaar.
  • Ik werkte het bord nog af met limoenrasp, Shiso Purple en Affilla Cress®.
  • Serveer meteen.
Trefwoord gerookte zalm, haringeitjes, langoustine, panna cotta, tartaar, wasabi, zalmtartaar