Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte palingmousse, kaviaar, brioche
5
van
3
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Keuken
Frans
Porties
8
hapjes
Ingrediƫnten
Voor de gerookte palingmousse:
100
g
gerookte paling
38
g
gevogeltefond
(gewoon water + een bouillonblokje)
1/2
blaadje
gelatine
(3 g/blaadje)
125
g
room
Cayennepeper
Voor de afwerking:
1
doosje
kaviaar
4
plakken
briochebrood
Boter
8
borage-bloemen
8
kleine
stukjes gerookte paling
Instructies
Voor de gerookte palingmousse:
Kook de gevogeltefond op en voeg de geweekte gelatine toe.
Giet dit op de gerookte paling en cutter glad met een beetje cayenne.
Meng er de halfopgeklopte room onder en schep de mousse in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje.
Spuit de mousse in de mallen en zet een paar uur (of een nacht) in de diepvries.
Voor de afwerking:
Bak de plakken briochebrood in een pan met boter goudbruin en steek ze uit met een uitsteker met dezelfde diameter als de mallen.
Haal de gerookte palingmousse uit de mallen en laat ontdooien in de koelkast.
Schik de mousse op de uitgestoken brioche.
Vul de holte met kaviaar.
Leg er een stukje gerookte paling op.
Werk af met een borage-bloem en een krokantje met inktvisinkt. Zie mijn tips hieronder voor het recept.
Notities
Tips
:
Voor de zwarte blaadjes gebruikte ik mijn
Foresta mal
.
Het recept voor het krokantje vind je
hier
.
De kaviaar die ik gebruikte/kreeg, was de
Platinum van Royal Belgian Caviar
.
Trefwoord
borage, brioche, briochebrood, briochetoast, gerookte paling, gerookte palingmousse, inktvisinkt, kaviaar, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, Royal Belgian Caviar