Ga terug
Gerookte palingmousse, kaviaar, brioche

Gerookte palingmousse, kaviaar, brioche

5 van 3 stemmen
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 8 hapjes

Ingrediƫnten
  

Voor de gerookte palingmousse:

  • 100 g gerookte paling
  • 38 g gevogeltefond (gewoon water + een bouillonblokje)
  • 1/2 blaadje gelatine (3 g/blaadje)
  • 125 g room
  • Cayennepeper

Voor de afwerking:

  • 1 doosje kaviaar
  • 4 plakken briochebrood
  • Boter
  • 8 borage-bloemen
  • 8 kleine stukjes gerookte paling

Instructies
 

Voor de gerookte palingmousse:

  • Kook de gevogeltefond op en voeg de geweekte gelatine toe.
  • Giet dit op de gerookte paling en cutter glad met een beetje cayenne.
  • Meng er de halfopgeklopte room onder en schep de mousse in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje.
  • Spuit de mousse in de mallen en zet een paar uur (of een nacht) in de diepvries.

Voor de afwerking:

  • Bak de plakken briochebrood in een pan met boter goudbruin en steek ze uit met een uitsteker met dezelfde diameter als de mallen.
  • Haal de gerookte palingmousse uit de mallen en laat ontdooien in de koelkast.
  • Schik de mousse op de uitgestoken brioche.
  • Vul de holte met kaviaar.
  • Leg er een stukje gerookte paling op.
  • Werk af met een borage-bloem en een krokantje met inktvisinkt. Zie mijn tips hieronder voor het recept.

Notities

Tips:
Trefwoord borage, brioche, briochebrood, briochetoast, gerookte paling, gerookte palingmousse, inktvisinkt, kaviaar, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, Royal Belgian Caviar