Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Lavendelhoning tuile met geitenkaasmousse
5
van
3
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Keuken
Frans
Porties
10
stuks
Equipment
1 Staafmixer
Ingrediënten
Voor het tuiledeeg:
30
g
suiker
30
g
eiwit
30
g
bloem
30
g
ongezouten boter,
gesmolten
1
el
(lavendel)honing
1
snufje
fleur de sel
Voor de geitenkaasmousse:
90
g
geitenkaas zonder korst
160
g
slagroom
50
g
witte wijn
3,6
g
gelatine,
geweld in koud water
Witte peper en zout,
naar smaak
Voor de afwerking:
Gedroogde eetbare bloemen
Vene Cress
Kastanjehoning
Instructies
Voor het tuiledeeg:
Verwarm de oven voor op 170° C.
Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix tot een glad beslag met een staafmixer.
Smeer het beslag uit in de mal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 6 à 8 min.
Haal de tuile meteen uit de mal wanneer ze nog warm is en leg ze over een deegrol of wijnfles zodat ze mooi opkrult.
Voor de geitenkaasmousse:
Snijd de geitenkaas in blokjes en laat goed op temperatuur komen.
Sla de slagroom op tot zachte pieken.
Kook de witte wijn voor ¾ in en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
Meng de geitenkaas glad met een vlindergarde en voeg het witte wijnmengsel in een straal toe.
Spatel de slagroom erdoorheen.
Breng op smaak met zout en peper en spuit in de gewenste vorm. (Of bewaar in een spuitzak in de koeling tot gebruik).
Zet een paar uur in de diepvries.
Afwerking
Ontvorm de geitenkaasmousse en schik op de tuile. Laat ontdooien.
Werk af met een streepje honing, gedroogde bloemetjes (je kan ook kiezen voor gedroogde lavendelbloemen) en 1 takje Vene Cress.
Trefwoord
geitenkaas, honing, kastanjehoning, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, tuile, vegetarisch