Ga terug
Lavendelhoning tuile met geitenkaasmousse

Lavendelhoning tuile met geitenkaasmousse

5 van 3 stemmen
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 10 stuks

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

Voor het tuiledeeg:

  • 30 g suiker
  • 30 g eiwit
  • 30 g bloem
  • 30 g ongezouten boter, gesmolten
  • 1 el (lavendel)honing
  • 1 snufje fleur de sel

Voor de geitenkaasmousse:

  • 90 g geitenkaas zonder korst
  • 160 g slagroom
  • 50 g witte wijn
  • 3,6 g gelatine, geweld in koud water
  • Witte peper en zout, naar smaak

Voor de afwerking:

  • Gedroogde eetbare bloemen
  • Vene Cress
  • Kastanjehoning

Instructies
 

Voor het tuiledeeg:

  • Verwarm de oven voor op 170° C.
  • Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix tot een glad beslag met een staafmixer.
  • Smeer het beslag uit in de mal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 6 à 8 min.
  • Haal de tuile meteen uit de mal wanneer ze nog warm is en leg ze over een deegrol of wijnfles zodat ze mooi opkrult.

Voor de geitenkaasmousse:

  • Snijd de geitenkaas in blokjes en laat goed op temperatuur komen.
  • Sla de slagroom op tot zachte pieken.
  • Kook de witte wijn voor ¾ in en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
  • Meng de geitenkaas glad met een vlindergarde en voeg het witte wijnmengsel in een straal toe.
  • Spatel de slagroom erdoorheen.
  • Breng op smaak met zout en peper en spuit in de gewenste vorm. (Of bewaar in een spuitzak in de koeling tot gebruik).
  • Zet een paar uur in de diepvries.

Afwerking

  • Ontvorm de geitenkaasmousse en schik op de tuile. Laat ontdooien.
  • Werk af met een streepje honing, gedroogde bloemetjes (je kan ook kiezen voor gedroogde lavendelbloemen) en 1 takje Vene Cress.
Trefwoord geitenkaas, honing, kastanjehoning, kerst, kersthapje, kerstmenu, kerstmenu 2022, tuile, vegetarisch