Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Zacht gebak met citroen en frambozen
5
van
4
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Nagerecht
Keuken
Frans
Porties
8
personen
Ingrediënten
Voor het gebak:
130
g
bloem
1
tl
bakpoeder
90
g
suiker
1
snufje
zout
3
eieren
55
g
fruitige olijfolie
40
g
lauwe melk
1
biologische citroen
(35 g sap)
Voor de frosting en vulling:
Frambozenconfituur
60
g
poedersuiker
25
g
citroensap
10
g
olijfolie
Instructies
Voor het gebak:
Verwarm de oven voor op 160° C.
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
Voeg de suiker en het zout toe en meng.
Voeg de geraspte citroenschil toe.
Maak een kuiltje en voeg de eidooiers, olie en melk toe. Meng.
Voeg het citroensap toe. Meng.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig in meerdere keren met een spatel door het beslag.
Giet het beslag in de vorm.
Bak gedurende ca. 40 min. Als hij uit de oven komt, draai de cake dan om op een rooster en laat hem zo afkoelen.
Ontvorm voorzichtig en laat volledig afkoelen.
Voor de frosting en vulling:
Verwarm de oven voor op 220° C.
Snijd de cake in de dikte middendoor en garneer met confituur.
Meng de poedersuiker, het citroensap en de olijfolie.
Bestrijk de cake met dit mengsel met een kwastje.
Zet het gebak ca. 1 min 30 in de oven.
Trefwoord
citroenen, frambozen, frambozenconfituur, gebak, taartje