Ga terug
Zacht gebak met citroen en frambozen

Zacht gebak met citroen en frambozen

5 van 4 stemmen
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Voor het gebak:

  • 130 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 55 g fruitige olijfolie
  • 40 g lauwe melk
  • 1 biologische citroen (35 g sap)

Voor de frosting en vulling:

  • Frambozenconfituur
  • 60 g poedersuiker
  • 25 g citroensap
  • 10 g olijfolie

Instructies
 

Voor het gebak:

  • Verwarm de oven voor op 160° C.
  • Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
  • Voeg de suiker en het zout toe en meng.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe.
  • Maak een kuiltje en voeg de eidooiers, olie en melk toe. Meng.
  • Voeg het citroensap toe. Meng.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig in meerdere keren met een spatel door het beslag.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak gedurende ca. 40 min. Als hij uit de oven komt, draai de cake dan om op een rooster en laat hem zo afkoelen.
  • Ontvorm voorzichtig en laat volledig afkoelen.

Voor de frosting en vulling:

  • Verwarm de oven voor op 220° C.
  • Snijd de cake in de dikte middendoor en garneer met confituur.
  • Meng de poedersuiker, het citroensap en de olijfolie.
  • Bestrijk de cake met dit mengsel met een kwastje.
  • Zet het gebak ca. 1 min 30 in de oven.
Trefwoord citroenen, frambozen, frambozenconfituur, gebak, taartje