Ga terug
Kaashapje met Iberico ham, manchego en vijg

Kaashapje met Iberico ham, manchego en vijg

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

Voor het kaaskrokantje:

  • Emmenthal, geraspt

Voor de topping:

  • 50 g zure room
  • 50 g room
  • Iberico ham
  • Vijg
  • Balsamico of sauvignon azijn
  • Manchego
  • Peper en zout
  • Topp'd Grains & Seeds Crumble
  • Groene kruiden en eetbare bloemen

Instructies
 

Voor het kaaskrokantje:

  • Druk de geraspte kaas in de silicone mallen.
  • Gaar gedurende 1 min op 900 W, dan gedurende 40 sec op 630 W en tot slot nog gedurende 50 sec op 450 W of tot je ziet dat de krokantjes gestopt zijn met borrelen bovenop.
  • Afhankelijk van de soort kaas, de hoeveelheid kaas, je mal en je microgolfoven, kan je ofwel wat seconden moeten toevoegen of minderen. Wat je doet, is al het vocht snel uit de kaas laten verdampen. Je moet wel opletten, want eens al het vocht verdampt is, kan het kaaskrokantje snel gaan verbranden en bitter smaken.
  • Je kan deze kaaskrokantjes maken om ze daarna vacuüm verpakt gedurende maanden te bewaren!

Voor de topping:

  • Snijd de vijgen in 8 partjes. Besprenkel ze met sauvignon azijn of balsamico.
  • Versnijd de Iberico ham in repen en draai die tot kleine roosjes.
  • Snijd de manchego kaas in sneetjes van ca. 3 mm dik. Versnijd de sneetjes in driehoekjes.
  • Klop de room en zure room samen op. Kruid met peper en zout.

Afwerking:

  • Spuit toefjes zure room op de kaaskrokantjes.
  • Schik de Iberico ham roosjes, de manchego kaas en de vijgen ertussen.
  • Werk af met de groene kruiden, eetbare bloemen en crumble.

Notities

De Grains & Seeds Crumble is van het merk Topp’d. Ik kocht die van mij bij The Flavor Shop. Kan je die niet vinden, dan kan je die ook vervangen door gepofte quinoa bvb.
Trefwoord emmenthal, geraspte kaas, Iberico ham, Jamon Ibérico, kaas, kaaskrokantje, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2022, manchego, vijg, zure room