Ga terug
Groene gazpacho met grijze garnalen, de "Vis van het Jaar 2022"

Groene gazpacho met grijze garnalen, de "Vis van het Jaar 2022"

Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Mandoline
  • 1 Blender

Ingrediënten
  

Voor de groene gazpacho:

  • 3/4 komkommer, in blokjes
  • 1/4 komkommer, in flinterdunne reepjes
  • el appelciderazijn
  • Witte peper
  • Zout

Voor de grijze garnalen:

  • 150 g ongepelde grijze garnalen

Voor de olijvencrunch:

  • 50 g zwarte, ontpitte olijven
  • 50 g wit brood
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de geitenkaasmousse:

  • 75 g verse geitenkaas
  • 20 cl melk
  • 20 cl volle room
  • Zout
  • Espelettepeper

Voor de afwerking:

  • 1/2 rode ui, in flinterdunne ringen
  • Enkele Tomberry® pareltomaatjes
  • Enkele takjes rode shiso

Instructies
 

Voor de groene gazpacho:

  • Mix de komkommerblokjes, zeef en duw het vruchtvlees goed aan om zoveel mogelijk groentesap te krijgen.
  • Breng op smaak met fijn zeezout, witte peper en appelciderazijn.
  • Zet even opzij in de koelkast.
  • Maak van de resterende komkommer flinterdunne reepjes met een mandoline (of met een dunschiller). 

Voor de grijze garnalen:

  • Pel de garnalen.

Voor de olijvencrunch:

  • Bak de olijven krokant aan 140° C. Cutter ze tot een crumble.
  • Cutter het brood, bak het op in olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Meng er de olijven door.

Voor de geitenkaasmousse:

  • Breng de melk aan de kook. Voeg de verse geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de slagroom toe en doe het mengsel in de sifon met 2 gaspatronen.

Voor de afwerking:

  • Verdeel de groene gazpacho over 4 diepe borden of kommen.
  • Schik er de dunne plakjes komkommer, een handje handgepelde garnalen en een toef geitenkaasmousse in. Schep er wat olijvencrunch bij. Werk af met fijngesneden rode ui, enkele mini-tomaatjes en een 3-tal takjes rode shiso.
  • Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over.
  • Serveer meteen!
Trefwoord gazpacho, geitenkaas, geitenkaasmousse, grijze garnalen, komkommer, komkommergazpacho, olijven, olijvencrumble, olijvencrunch, rode ui, Vis van het Jaar 2022, VLAM