Mix de komkommerblokjes, zeef en duw het vruchtvlees goed aan om zoveel mogelijk groentesap te krijgen.
Breng op smaak met fijn zeezout, witte peper en appelciderazijn.
Zet even opzij in de koelkast.
Maak van de resterende komkommer flinterdunne reepjes met een mandoline (of met een dunschiller).
Voor de grijze garnalen:
Pel de garnalen.
Voor de olijvencrunch:
Bak de olijven krokant aan 140° C. Cutter ze tot een crumble.
Cutter het brood, bak het op in olijfolie en kruid met peper en zout.
Meng er de olijven door.
Voor de geitenkaasmousse:
Breng de melk aan de kook. Voeg de verse geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de slagroom toe en doe het mengsel in de sifon met 2 gaspatronen.
Voor de afwerking:
Verdeel de groene gazpacho over 4 diepe borden of kommen.
Schik er de dunne plakjes komkommer, een handje handgepelde garnalen en een toef geitenkaasmousse in. Schep er wat olijvencrunch bij. Werk af met fijngesneden rode ui, enkele mini-tomaatjes en een 3-tal takjes rode shiso.
Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over.
Serveer meteen!
Trefwoord gazpacho, geitenkaas, geitenkaasmousse, grijze garnalen, komkommer, komkommergazpacho, olijven, olijvencrumble, olijvencrunch, rode ui, Vis van het Jaar 2022, VLAM