Ga terug
Gebrande zalm, feta, scampi

Gebrande zalm, feta, scampi

5 van 1 stem
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 10 personen

Equipment

  • 1 Bunzenbrander

Ingrediënten
  

Voor de vulling:

  • 200 g feta
  • 1 Granny Smith appel
  • 10 gebakken scampi's
  • 1 1/2 tomaat
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Witte balsamico azijn
  • 50 g pijnboompitten
  • Koriander

Voor de zalm:

  • 1 kg verse zalm
  • Witte balsamico azijn
  • Fleur de sel
  • Peper
  • Olijfolie
  • Citroenrasp

Voor de scampi:

  • 10 scampi
  • Olijfolie
  • Kerriepoeder
  • Peper en zout

Voor de bieslookolie:

  • 1/2 bundel bieslook
  • 1/2 handvol rucola
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 10 g witte balsamico azijn
  • Peper en zout

Voor de afwerking:

  • 125 g rucola
  • Bieslookolie (zie hierboven)
  • Peper en zout

Instructies
 

Voor de vulling:

  • Snijd een brunoise van de appel en tomaat.

  • Snipper de bieslook en de koriander. Kruid de scampi met peper en zout en bak kort in olijfolie. Laat afkoelen en versnijd in stukjes.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder vetstof en laat afkoelen.
  • Maak een mengeling met blokjes feta, breng op smaak met peper, olijfolie en witte balsamico azijn.

Voor de zalm:

  • Snijd de zalm in plakjes (of laat dit doen door je visboer), kruid met fleur de sel en peper.
  • Breng op smaak met witte balsamico azijn en olijfolie. Leg op een bord.
  • Brand net voor het opdienen.

Voor de scampi:

  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
Haal de scampi door olijfolie en kruid met peper en zout en kerriepoeder
  • Bak kort in olijfolie.

Voor de bieslookolie:

  • Mix alles kort en zeef door.

Voor de afwerking:

  • Reinig de sla en breng op smaak met de bieslookolie en peper en zout.
  • Schik de zalm in een grote cirkel in het midden van het bord en brand à la minute af.
  • Zet een uitsteekring op de zalm en druk er de vulling in aan.
  • Schik hierop een scampi.
  • Nappeer rondom wat bieslookolie.
  • Werk af met de rucola.
Trefwoord bieslookolie, feta, pijnboompitten, rucola, scampi, verse zalm