Een eetbaar bloemetje uit de tuin(ik gebruikte een bloemetje van mijn bloeiende rozemarijn)
Instructies
Voor de rundertartaar:
Zet het rundvlees 30 min in de diepvries voor je het met een scherp mes in tartaar versnijdt.
Voor de aardbeiballetjes:
Mix de aardbeienpuree met de xantana, kruid met peper en giet in een bolvormige silicone mal. Laat 2 uur opstijven in de diepvries. Steek halfweg die tijd een houten prikker in de balletjes.
Voor het omhullend laagje:
Breng het aardbeiensap aan de kook met de kappa.
Ontvorm de diepgevroren aardbeiballetjes en dompel ze 2 keer na mekaar in de gelei met behulp van een houten prikker.
Laat de balletjes ontdooien in de koelkast en verwijder de houten prikker.
Schik de balletjes op de rundertartaar.
Afwerking:
Serveer de rundertartaar met aardbei in een (eetbare) lepel.
Geef een goede draai aan de pepermolen met Kampot peper en werk af met een bloemetje uit de tuin.