Ga terug
Rundertartaar met aardbei

Rundertartaar met aardbei

Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 6 lepelhapjes

Ingrediƫnten
  

Voor de rundertartaar:

  • 100 g rundvlees, van goede kwaliteit

Voor de aardbeiballetjes:

  • 250 g aardbeienpuree
  • 0,5 g xantana
  • Kampot peper

Voor het omhullend laagje:

  • 20 cl aardbeiensap
  • 2 g kappa

Voor de afwerking:

  • 6 eetbare lepels (of gewone lepels)
  • Kampot peper
  • Een eetbaar bloemetje uit de tuin (ik gebruikte een bloemetje van mijn bloeiende rozemarijn)

Instructies
 

Voor de rundertartaar:

  • Zet het rundvlees 30 min in de diepvries voor je het met een scherp mes in tartaar versnijdt.

Voor de aardbeiballetjes:

  • Mix de aardbeienpuree met de xantana, kruid met peper en giet in een bolvormige silicone mal. Laat 2 uur opstijven in de diepvries. Steek halfweg die tijd een houten prikker in de balletjes.

Voor het omhullend laagje:

  • Breng het aardbeiensap aan de kook met de kappa.
  • Ontvorm de diepgevroren aardbeiballetjes en dompel ze 2 keer na mekaar in de gelei met behulp van een houten prikker.
  • Laat de balletjes ontdooien in de koelkast en verwijder de houten prikker.
  • Schik de balletjes op de rundertartaar.

Afwerking:

  • Serveer de rundertartaar met aardbei in een (eetbare) lepel.
  • Geef een goede draai aan de pepermolen met Kampot peper en werk af met een bloemetje uit de tuin.
Trefwoord aardbeien, lepelhapje, rund, rundertartaar, tartaar