Ga terug
Toast met morilles, daslook en pittige kruidenmix

Toast met morilles, daslook en pittige kruidenmix

Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 stoommandje

Ingrediƫnten
  

Voor de morilles:

  • 30 morilles, 18 grote en 12 kleintjes
  • 150 g rauwe kipfilet
  • 9 cl room
  • 1 eiwit
  • 1 bos daslook
  • Olijfolie
  • Zout

Voor de afwerking:

  • 1 stokbrood
  • Pittige kruidenmix

Instructies
 

Voor de morilles:

  • Snijd een deel van de voet weg van de morilles en spoel de morilles voorzichtig met lauw water.
  • Mix de rauwe kipfilet, de room, het eiwit en de grofgehakte daslook in een blender.
  • Kruid naar smaak. Schep deze farce in een spuitzak en vul er de morilles voorzichtig mee op.
  • Gaar de morilles gedurende 15 min in een stoommandje.

Voor de afwerking:

  • Snijd het stokbrood in stukken en snijd die middendoor. Strijk ze in met olijfolie en schuif ze in de oven onder de gril om de toast goudbruin te bakken.
  • Schik de morilles en de pittige kruidenmix op de toast.
Trefwoord daslook, morieljes, morilles, stokbrood