Voor de krokante wonton met frisse garnalensalade:
100mlwittewijnazijn
20mlwitte wijn
60mlarachideolie
Peper en zout
1tlhoning
4wontonvollen (uit de diepvries),ontdooid
100ggrijze garnalen
Vene cress of andere blaadjes
Instructies
Voor de wonton met piccalillymousse:
Doe voor de piccalillymousse de piccalilly in de kom van een keukenmachine en maal fijn. Week de gelatine in een beetje water, knijp uit en warm de gelatine kort op in de microgolf tot ze vloeibaar is. Voeg de vloeibare gelatine toe aan de piccalilly. Roer en zeef het geheel. Zet in de koelkast. Voeg, als de massa is opgesteven, de opgeklopte room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast.
Steek met een ronde steker met een doorsnede van 5 cm uit alle wontonvellen 2 rondjes. Plak deze 2 telkens met water over de hele rand (enkel de rand en niet in het midden!) op elkaar. Frituur ze dan kort in een frituurpan op 180° C tot de kussentjes opgezet en goudbruin zijn. Bewaar tot het serveren op kamertemperatuur.
Prik een klein gaatje in de kussentjes en vul vlak voor het serveren met de piccalillymousse. Strooi op de gaatjes wat (gekleurd) zeezout.
Voor de krokante wonton met frisse garnalensalade:
Roer voor de wittewijnvinaigrette de azijn, wijn en olie door elkaar. Mix dit mengsel met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en honing.
Steek met een gekartelde steker met een doorsnede van 5 cm uit alle wontonvellen 2 rondjes. Plak deze 2 telkens met water over de hele rand (enkel de rand en niet in het midden!) op elkaar. Frituur ze dan kort in een frituurpan op 180° C tot de kussentjes opgezet en goudbruin zijn. Haal de 2 helften voorzichtig los van elkaar, zodat je 2 krokantje bakjes overhoudt. Herhaal deze handelingen tot je voldoende bakjes hebt.
Meng de garnalen met een beetje van de wittewijnvinaigrette. Vul de wontonbakjes met wat garnalensalade en garneer met Vene Cress. Serveer direct.