Ga terug
Gegrilde tongfilet met beurre blanc

Gegrilde tongfilet met beurre blanc

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de gegrilde tongfilet:

  • 4 zeetongen (maat 3/1)
  • 20 ml vloeibare bakboter (zoals Debic Bakken & Braden)
  • Peper & zout

Voor de aardappel met paprika:

  • 36 aardappelschijfjes
  • 36 schijfjes Piquillo paprika

Voor de beurre blanc:

  • 40 g sjalotten
  • 200 ml visfumet
  • 80 ml witte wijn
  • 80 ml culinaire room
  • 80 g boter
  • 12 ml citroensap
  • (Witte) peper en zout

Garnituur:

  • 20 ml vloeibare bakboter (zoals Debic Bakken & Braden)
  • 200 g zeekraal
  • 80 g grijze garnalen

Instructies
 

Voor de gegrilde tongfilet:

  • Smeer de tongfilets in met de vloeibare bakboter en gril aan de mooie zijde.
  • Kruid de tongfilets achteraf met peper en zout, op de niet-gegrilde zijde. Gaar eventueel verder in de oven.

Voor de aardappel met paprika:

  • Kook de aardappelschijfjes beetgaar in gezouten water. Schik telkens een paprikaschijfje op een aardappelschijfje en bouw zo een torentje van 3 aardappel- en 3 paprikaschijfjes. Houd warm in de oven.

Voor de beurre blanc:

  • Kook de visfumet en de witte wijn samen met de sjalotten en laat reduceren. Giet door een fijne zeef.
  • Monteer van het vuur met de boter en breng op smaak met citroensap, (witte) peper en zout. Voeg er de culinaire room aan toe en laat nog even indikken.

Garnituur:

  • Blancheer de zeekraal kort en laat schrikken onder koud stromend water. Stoof de zeekraal vervolgens kort aan in de vloeibare bakboter.

Opbouw:

  • Schik de aardappeltorentjes willekeurig op het bord. Plaats de gegrilde tongfilets ernaast. Oversaus het geheel met de beurre blanc.

Afwerking:

  • Werk af met de gestoofde zeekraal en de grijze garnaaltjes.
Trefwoord beurre blanc, Noordzeetong, Piquillo, tongfilet, zeekraal, zeetong