Smeer de tongfilets in met de vloeibare bakboter en gril aan de mooie zijde.
Kruid de tongfilets achteraf met peper en zout, op de niet-gegrilde zijde. Gaar eventueel verder in de oven.
Voor de aardappel met paprika:
Kook de aardappelschijfjes beetgaar in gezouten water. Schik telkens een paprikaschijfje op een aardappelschijfje en bouw zo een torentje van 3 aardappel- en 3 paprikaschijfjes. Houd warm in de oven.
Voor de beurre blanc:
Kook de visfumet en de witte wijn samen met de sjalotten en laat reduceren. Giet door een fijne zeef.
Monteer van het vuur met de boter en breng op smaak met citroensap, (witte) peper en zout. Voeg er de culinaire room aan toe en laat nog even indikken.
Garnituur:
Blancheer de zeekraal kort en laat schrikken onder koud stromend water. Stoof de zeekraal vervolgens kort aan in de vloeibare bakboter.
Opbouw:
Schik de aardappeltorentjes willekeurig op het bord. Plaats de gegrilde tongfilets ernaast. Oversaus het geheel met de beurre blanc.
Afwerking:
Werk af met de gestoofde zeekraal en de grijze garnaaltjes.