Smelt de boter samen met de honing, voeg de suiker toe en meng.
Voeg tot slot afwisselend de bloem en de eiwitten toe tot ze volledig zijn opgenomen. Roer er tot slot het rode bietenpoeder door. Strijk het mengsel in de gewenste vorm en bak op 170° C tot het de gewenste kleur heeft.
Haal onmiddellijk uit de vorm zodra je de krokantjes uit de oven hebt gehaald.
De krokantjes kleuren helaas niet echt mooi rood meer na het bakken (ik probeerde ze ook langer te bakken op lagere temperatuur, maar tevergeefs). Bestrooi ze dus net voor het serveren met wat rode bietenpoeder.
Voor de topping:
Versnijd de gerookte palingfilet in stukjes. Ik gebruikte 3 stukjes p.p. van verschillende grootte.
Steek met een kleine parisienneboor kleine balletjes uit de Granny Smith. Doe dit pas op het laatste moment of besprenkel ze desnoods met citroensap tegen het verkleuren.
Doe de zure room in een spuitflesje.
Snijd met een mandoline dunne plakjes uit de rode biet en steek ze mooi rond uit met een uitsteekring.
Schik alles op het krokantje van rode biet en werk af met salty fingers en Vene Cress. Serveer meteen.
Notities
Kan je geen salty fingers vinden, vervang die dan door zeekraal.