Ga terug
Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g wortelen
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 3 el olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 40 cl kokosmelk
  • 20 cl groentebouillon
  • 2 el kokosroom
  • 2 passievruchten
  • 2 takjes tijm
  • 120 g verse foie gras, in 4 plakken
  • 4 dunne sneetjes brood
  • Bloem
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil en snijd de wortel en ui in vrij dunne ringen. Schil en rasp de gember. Stoof In zeer hete olijfolie in een pan de ui en wortel aan gedurende 5 min, samen met de tijm en gember en blus vervolgens af met het sinaasappelsap en het oranjebloesemwater. Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Laat gedurende 25 min zachtjes koken op laag vuur.
  • Wanneer de wortelen goed zacht zijn, mix je alles goed glad. Voeg er dan de kokosroom aan toe en daarna de passievruchtpulp. Voeg indien nodig nog wat kokosmelk (of water) toe als je de soep te dik vindt.
  • Bestuif de foie gras met bloem en klop de overtollige bloem er terug af.
  • Bak de foie gras in een zeer hete pan (zonder vetstof!) gedurende 2 min aan elke kant bruin en rooster vervolgens de sneetjes brood in het vet. Serveer de foie gras toast als bijgerecht bij de soep. Serveer met zout en versgemalen peper op tafel.
Trefwoord foie gras, kokosmelk, passievruchten, Valentijn, Valentijnsmenu, Valentijnsmenu 2022, velouté, wortelen, wortelvelouté