1 Anova of Joule (met een stoomoven of Magimix CookExpert lukt het ook)
Ingrediënten
Voor de briochetoast:
6sneetjesbriochebrood
Boter
Voor de eieren:
9bio eieren,op kamertemperatuur
Peper en zout
Voor de afwerking:
60gkaviaar
Dille,fijngehakt
Bieslook,fijngehakt
Druivenpitolie
Instructies
Voor de briochetoast:
Leg het briochebrood gedurende 1 nacht in de koelkast om het steviger te laten worden.
Snijd de volgende dag het brood in dunne plakjes van 3 mm dik. Verwijder de korsten en snijd p.p. 2 rechthoeken van 6,5 cm lang op 4 cm breed.
Voor de eieren:
Gaar de eieren in water op 65° C gedurende 1 uur en leg de eieren daarna meteen in ijswater om het gaarproces te stoppen.
Scheid de eieren, waarbij je ervoor zorgt dat de eidooier helemaal proper is.
Afwerking:
Smeer een dun laagje boter op een van de zijden van elke rechthoek.
Snijd elke eidooier middendoor en schik vervolgens twee of drie halve eidooiers op een van de brioche rechthoeken, waarbij je ervoor zorgt dat je heel het oppervlak bedekt.
Kruid met peper en zout en leg er de tweede rechthoek op. Bak de twee zijden van elke briochetoast goudbruin op een lichtjes ingevette plancha met druivenpitolie. (In een pan lukt ook!)
Dep de toast droog met keukenpapier en serveer op een klein bordje met een quenelle van 10 g kaviaar. Bestrooi met fijngehakte dille en bieslook.