Ga terug
Coquille met kalfstartaar en white pearl kaviaar

Coquille met kalfstartaar en white pearl kaviaar

Heel eenvoudig, heel snel en heel lekker recept!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Mandoline

Ingrediënten
  

  • 4 coquilles
  • Goede olijfolie
  • Citroensap en -zeste
  • Peper van de molen
  • 50 g kalfsfilet
  • Enkele lepels dashi
  • 4 Salty Fingers® (zie hieronder)
  • 30 g (White Pearl) kaviaar
  • 1 oester
  • 4 el zure room
  • 1 aardappel
  • 4 croutons
  • 4 blaadjes Vene Cress®

Instructies
 

  • Snij de aardappel met de mandoline in fijne sneetjes en frituur ze tot chips.
  • Versnijd de kalfsfilet tot tartaar en breng die op smaak met dashi.
  • Haal de coquilles uit de schelpen en reinig ze onder koud stromend water. Versnijd tot tartaar en breng op smaak met goede olijfolie, citroensap en -zeste, en peper.
  • Snij de oester in zeer fijne stukken en werk er de zure room mee op.
  • Dresseer de coquilles met de zure room, de kalfstartaar, de Salty Fingers® en een beetje kaviaar.
  • Werk af met enkele aardappelchips, een crouton en een blaadje Vene Cress®.

Notities

Salty Fingers® is een decoratief, maar vooral smakelijk ingrediënt afkomstig van Koppert Cress. Ik kocht die van mij bij Rob in Brussel. Als je ze niet kan vinden, kan je ze vervangen door zeekraal.
Trefwoord aardappelchips, coquille, kalfsfilet, kalfstartaar, kaviaar, oester, Royal Belgian Caviar, Valentijn, Valentijnsmenu, Valentijnsmenu 2022, White Pearl caviar, zure room