Ga terug
Kerstdessert met witte chocolade

Kerstdessert met witte chocolade

Voorbereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 6 personen

Equipment

  • Espumafles

Ingrediënten
  

Voor de panna cotta van witte chocolade:

  • 100 g witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine (4 g)
  • 50 ml volle melk
  • 250 ml room
  • 60 g suiker

Voor de crumble van witte chocolade:

  • 80 g witte chocolade (de witte callets van Callebaut)

Voor de sponge cake:

  • 82 g eieren
  • 30 g eidooiers
  • 52 g poedersuiker
  • 15 g amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 25 g frambozenpuree
  • 1-2 druppels rode kleurstof

Voor de frambozenbonbons:

  • 16 frambozen
  • 75 g witte chocolade
  • 45 g Griekse yoghurt
  • Atsina cress (of munt)

Instructies
 

Voor de panna cotta van witte chocolade:

  • Verwarm de room met de melk en los er de suiker in op.
  • Smelt de witte chocolade erin. Laat niet koken! Giet het mengsel door een zeef.
  • Week de gelatine in koud water en knijp uit. Los op in de warme room. Roer goed en verdeel de panna cotta over de plissévormen. Laat ten minste 1 uur opstijven in de diepvries.

Voor de crumble van witte chocolade:

  • Leg de witte chocolade callets op een bakmatje en bak in de oven gedurende 10 min op 135°C.
  • Krab de crumble los met een vork.

Voor de sponge cake:

  • Mix alle ingrediënten in de blender, zeef ze door en doe in een espumafles. 
  • Steek 2 gaspatronen op de fles en laat even rusten.
  • Spuit het deeg in plastic bekertjes waarin je een paar gaatjes gemaakt hebt.
  • Gaar in de microgolfoven op volle kracht gedurende 45 sec-1 min.
  • Scheur de sponge cake in stukken.

Voor de frambozenbonbon:

  • Verwarm de Griekse yoghurt op het vuur samen met de witte chocolade tot 35° C en giet in een mengkom.
  • Laat stevig worden in de koeling en vul een spuitzak.
  • Neem de frambozen en zul ze voorzichtig met de yoghurt-chocoladeganache. Versier met een klein takje Atsina Cress.
Trefwoord chocoladecrumble, frambozen, kerst, kerstdessert, kerstmenu, kerstmenu 2021, panna cotta, sponge cake, witte chocolade