Kneed de bloem met de boter, het zout en de gemixte spinazie.
Voeg in een dun straaltje het koude water toe.
Verpak de deegbal in plasticfolie en laat die gedurende 30 min rusten in de koelkast.
Rol het deeg dun uit (gebruik hierbij voldoende bloem op je aanrecht en deegrol) en breng het aan in beboterde en bebloemde taartvormen. (Je houdt nog meer dan de helft van het deeg over dat je perfect kan invriezen. Zero waste, remember!).
Zet de taartvormen terug in de koelkast gedurende 30 min en verwarm ondertussen de oven voor bij 180° C.
Bekleed de taartvormen met bakpapier en bakparels en bak de deegbodems blind gedurende 20 min.
Laat de tartelettes afkoelen op een rooster.
Voor de vulling:
Meng de Boursin met pesto naar smaak.
Voor de afwerking:
Pocheer alle groene groenten (behalve de komkommer) apart kort in gezouten water en spoel meteen af onder koud water om het garingsproces te stoppen.
Snij de komkommer in dunne plakjes en steek met een parisienneboor bolletjes uit de komkommer.
Schep een laag Boursin met pesto op de afgekoelde bodems en vul naar wens op met de groene groenten en roosjes gerookte zalm.
Werk af met kleine blaadjes basilicum en eetbare bloemen.