Snijd de groenten (in gelijke hoeveelheden) in blokjes. Meng de azijn met de sambal en giet over de groenten. Laat een paar uur intrekken.
Voor de aardappelsalade:
Snijd de aardappels in blokjes en meng met de andere ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en een beetje sushi azijn.
Voor de tonijntartaar:
Snijd de tonijn heel fijn. Dit is makkelijker als hij licht bevroren is. Meng de koolzaadolie en soja door de tartaar.
Voor de dressing:
Meng de ingrediënten voor de dressing naar smaak.
Voor de sesammayonaise:
Neem een deel van de geroosterde sesamzaadjes en meng deze door een el mayonaise. Voeg naar smaak sushi azijn toe.
Afwerking
Maak het gerecht op met een ring. Eerst de pikante groenten, dan de aardappelsalade en bovenop de tartaar. Strooi er nog wat sesamzaadjes overheen en maak af met een gebakken kwarteleitje. Garneer met de 2 dressings.