Krab & scampi ravioli met kreeft
Heerlijk (en) eenvoudig recept voor ravioli met kant-en-klare wontonvelletjes.
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
- 100 g rauw krabvlees (bij mij was dat dus kingkrab)
- 100 g rauwe gepelde scampi's
- 1 teentje look
- 1 lente-ui
- 1 klein busseltje verse koriander
- 10 g gember
- 1 snuf versgemalen zwarte peper
- 1 scheutje vissaus
- 8 wontonvelletjes
- 4 kreeftenmedaillons
Voor de saus:
- 300 ml kreeftenfond
- 100 ml witte wijn (ik koos voor de Rueda die ik erbij serveerde)
- 1 l room
- 40 g verse tomatenblokjes
- 1/2 limoen, het sap
- Witte peper en zout
Voor de afwerking:
- Verse koriander
- Micro greens
Hak de scampi, knoflook, lente-ui, koriander en gember fijn.
Roer het krabvlees erdoor en breng op smaak met peper en vissaus.
Plaats de wontonvellen op je werkblad en verdeel het krabmengsel in het midden van 4 velletjes.Bevochtig de overige 4 rondom met een beetje water en leg ze op het mengsel. Knijp de randen samen. Pocheer de ravioli zachtjes.
Warm de kreeftenmedaillons zachtjes in een pan met dikke bodem met een beetje boter.
Voor de saus:
Breng de kreeftenbouillon met de wijn aan de kook.
Laat tot de helft inkoken en voeg dan de room en tomaat toe.
Blijf inkoken tot je een goede 'dikke soepachtige' consistentie hebt en breng op smaak.
Trefwoord kingkrab, krab, kreeft, ravioli, scampi