Ga terug
Verse Zeeuwse mosselen op 5 wijzen

Verse Zeeuwse mosselen op 5 wijzen

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 40 verse Zeeuwse Goudmerk mosselen

Italiano:

  • 3 el Italiaanse tomatensaus
  • 1 el Pecorino Romano, geraspt
  • 3 el mozzarella, geraspt

Buffalo:

  • 50 g boter
  • 25 g honing
  • Hete saus naar keuze en naar smaak (ik gebruikte Sriracha)
  • 3 el blauwe kaas, verkruimeld

Pesto:

  • 3 el zelfgemaakte of gekochte pesto
  • 1 el olijfolie

Knoflook:

  • 4 el gesmolten boter
  • 1 el knoflook, fijngehakt
  • 1 tl peterselie, fijngehakt optioneel om kleur toe te voegen
  • 1 tl Pecorino Romano, geraspt

Diablo:

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Pecorino Romano, geraspt
  • 1/2 tl rode pepervlokken naar smaak
  • 1/4 tl gedroogde sjalot, versnipperd voor op elke mossel (in de kruidenrayon)
  • 1/4 tl gedroogde knoflook, versnipperd voor op elke mossel (in de kruidenrayon)

Instructies
 

  • Spoel de verse Zeeuwse mosselen en kook ze in een pot op hoog vuur met het aanhangend water tot ze net open zijn. Verwijder de bovenste schelp. Schik ze op een bakplaat.

Italiano:

  • Lepel Italiaanse tomatensaus op 8 mosselen.
  • Strooi er een beetje geraspte Pecorino Romano met geraspte mozzarella over.

Buffalo:

  • Maak eerst de Buffalo saus: smelt de boter samen met de honing op het vuur. Meng goed.
  • Voeg van het vuur naar smaak hete saus toe. Laat afkoelen. Je moet een gebonden saus bekomen. (Deze is ook heel lekker om chicken wings mee te marineren!)
  • Top 8 mossels met Buffalo saus.
  • Werk af met verkruimelde blauwe kaas.

Pesto:

  • Lepel pesto op 8 mossels (je pesto kan worden aangelengd met olijfolie als hij te sterk is).
  • Sprenkel een beetje olijfolie op elke mossel na het aanbrengen van de pesto.

Knoflook:

  • Fruit de fijngehakte knoflook licht in de gesmolten boter, voeg Pecorino Romano en peterselie toe aan de knoflookboter nadat je deze van het fornuis hebt gehaald. Plaats de knoflookboter in de koelkast en laat deze opstijven. Plaats een hoopje knoflookboter op 8 mossels en druk deze met je vingers aan.

Diablo:

  • Sprenkel olijfolie over de 8 resterende mosselen en bestrooi met knoflook, sjalot, geraspte Pecorino Romano en rode pepervlokken.

Afwerking

  • Bak de mosselen in een oven van 200° C gedurende 10-12 min of tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Serveer onmiddellijk.
Trefwoord mosselen, Zeeuwse mosselen