Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Oesters met daikonsalade en oestercrème
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Borrelhapje
Keuken
Frans
Porties
4
personen
Equipment
Blender of staafmixer
Ingrediënten
Voor de oestercrème:
70
g
oester
2
g
zout
10
g
citroensap
20
g
eiwit
20
g
sushi azijn
250
g
neutrale olie
Voor de daikonsalade:
1
stuk
daikon
Mayonaise
Limoensap en -rasp
Peper en zout
Voor de afwerking:
Zeekraal
Oost-Indische kers
Bloemetjes van oesterblad
(Jules gebruikte Dahlia)
Instructies
Voor de oestercrème:
Mix de oester, het zout, het citroensap, het eiwit en de sushi azijn tot een glad mengsel in de blender.
Voeg nu langzaam de olie toe tot de massa begint te binden als een crème.
Schep de oestercrème in een spuitzak.
Voor de daikonsalade:
Snijd de daikon in fijne brunoise.
Meng naar smaak met limoensap en -rasp en mayonaise.
Kruid met peper en zout.
Afwerking
Spuit de oestercrème in de lege oesterschelpen.
Schik er dan een el daikonsalade op.
Spuit er 5 dotten oestercrème op en werk af met 3 stukjes oester per schelp.
Werk af met de garnituren en serveer meteen.
Trefwoord
daikon, oester, oestercrème, oesters