Ga terug
0esters met daikonsalade en oestercrème

Oesters met daikonsalade en oestercrème

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

Voor de oestercrème:

  • 70 g oester
  • 2 g zout
  • 10 g citroensap
  • 20 g eiwit
  • 20 g sushi azijn
  • 250 g neutrale olie

Voor de daikonsalade:

  • 1 stuk daikon
  • Mayonaise
  • Limoensap en -rasp
  • Peper en zout

Voor de afwerking:

  • Zeekraal
  • Oost-Indische kers
  • Bloemetjes van oesterblad (Jules gebruikte Dahlia)

Instructies
 

Voor de oestercrème:

  • Mix de oester, het zout, het citroensap, het eiwit en de sushi azijn tot een glad mengsel in de blender.
  • Voeg nu langzaam de olie toe tot de massa begint te binden als een crème.
  • Schep de oestercrème in een spuitzak.

Voor de daikonsalade:

  • Snijd de daikon in fijne brunoise.
  • Meng naar smaak met limoensap en -rasp en mayonaise.
  • Kruid met peper en zout.

Afwerking

  • Spuit de oestercrème in de lege oesterschelpen.
  • Schik er dan een el daikonsalade op.
  • Spuit er 5 dotten oestercrème op en werk af met 3 stukjes oester per schelp.
  • Werk af met de garnituren en serveer meteen.
Trefwoord daikon, oester, oestercrème, oesters