Doe voor de aardbeiengelei de gehalveerde aardbeien in een steelpannetje met de suiker op laag vuur en roer 2 min tot de suiker is opgelost. Dek af en kook 10 min zonder te roeren, tot de aardbeien al hun sap hebben vrijgegeven.
Leg 5 min voor de aardbeien klaar zijn een 1/2 gelatineblaadje in koud water.
Zeef de aardbeien door een zeef in een kan, zorg ervoor dat je de aardbeien er niet teveel door duwt, anders wordt de gelei troebel. Doe het aardbeiensap terug in de pan en verwarm gedurende 1 min.
Knijp het gelatineblad uit en roer het door het hete aardbeiensap tot het goed is opgenomen. Laat het aardbeiensap afkoelen tot kamertemperatuur voordat je een dun laagje over elk van de gekoelde vlierbloesemmousses giet. Zet de mousses 30 min in de koelkast om op te stijven.
Om de mousses uit de vorm te halen, haal je ze uit de koelkast en verwarm je de zijkantn van de vormen kort met een bunzenbrander voor je de vormen eraf trekt. Als je geen brander hebt, kunnen de mousses ook uit de vorm worden gehaald door de zijkanten van de vormen met je handen te verwarmen voordat je de vormen voorzichtig naar boven trekt.
Garneer met de resterende aardbeienhelften en vlierbloesem en serveer gekoeld. Deze zijn 24 uur houdbaar in de koelkast, maar je kan ze best zo snel mogelijk opeten, omdat de koekjesbodem dan zijn knapperigheid begint te verliezen.