Ontvorm je diepgevroren inzetten.
Vul je harten met chocolademousse tot 2/3 hoog.
Leg er de inzet in met de platte kant naar boven. Druk lichtjes aan om de inzet goed te positioneren.
Voeg een beetje chocolademousse toe zodat je je hart mooi kan gladstrijken voor je er de koude biscuit induwt met de platte kant naar de buitenkant. Zorg ervoor dat de hartvorm voldoende gevuld is met mousse zodat de biscuit de vorm mooi afsluit.
Verwijder met een kleine spatel eventueel overtollige mousse en reinig de randen van de vorm zodat je vervolgens de harten makkelijk kan ontvormen.
Zet de harten minstens 4 uur in de diepvries en in het ideale geval een nacht.
Bereid je rode spiegel (zie hieronder). De temperatuur moet 30 à 35° C bedragen. Als je je spiegel opwarmt in de microgolf, doe dat dan geleidelijk waarbij je om 15 à 30 sec roert om zo de temperatuur te controleren. Als je spiegel op de juiste temperatuur is, maar er nog stukjes inzitten, dan kan je je spiegel even door een zeefje passeren.
Ontvorm je harten. Leg ze op een rooster met een schaal onder om het overtollige spiegelglazuur op te vangen.
Schenk er je spiegel in een keer over. Voorzie voldoende ruimte tussen je harten zodat je spiegel makkelijk van je harten kan druppen.
Laat uitlekken en schep je harten op een bord.
Bewaar je harten minstens 4 uur in de koelkast voor je ze opdient.