Ga terug
Tonijntartaar Asian Style met avocadosalsa

Tonijntartaar Asian Style met avocadosalsa

Heel eenvoudig voorgerechtje maar door de Aziatische insteek toch origineel.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de tonijntartaar Asian Style:

  • 300 g kraakverse tonijn
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sushi azijn
  • 1 limoen, het sap
  • 1 el zwart sesamzaad
  • Enkele plakjes ingelegde gember

Voor de avocadosalsa:

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 bosje verse koriander (of peterselie)
  • 2 limoenen
  • 1 rood chilipepertje, ontdaan van zaadlijsten en pitjes
  • 1 sjalotje

Voor de afwerking:

  • Gebakken uitjes
  • Allerlei cresssoorten
  • Eetbare bloemetjes (in mijn geval was dat klaverbloem)

Instructies
 

Voor de tonijntartaar Asian Style:

  • Begin met het snijden van de tonijntartaar. Snijd de tonijn in kleine blokjes. Doe ze in een kom.
  • Meng de sojasaus, sesamolie, sushi azijn en het sap van de limoen in een aparte kom.
  • Breng de tonijn op smaak met de helft van de dressing. Voeg het zwart sesamzaad en enkele fijngesneden gemberplakjes toe. Laat de tonijn marineren in de koelkast.

Voor de avocadosalsa:

  • Pers het sap uit de limoenen en giet het in een kom.
  • Snij het vruchtvlees van de avocado’s in heel kleine blokjes, meng ze gaandeweg onder het limoensap.
  • Voeg ook het heel fijngesnipperde chilipepertje en sjalotje toe, de olie, peper, zout en de gehakte koriander.
  • Meng goed, dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.

Afwerking

  • Neem een metalen uitsteker en zet deze op het bord. Verdeel de avocadosalsa en tonijntartaar over de uitsteker en druk iets aan met de bolle kant van een lepel. Laat dit eventueel even staan in de koelkast zodat het niet meteen uit elkaar valt.
  • Verwijder de uitsteker. Garneer de tonijntartaar met de gebakken uitjes, de cressoorten en eetbare bloemetjes.
  • Schenk rondom nog wat van de Oosterse dressing.
Trefwoord avocado, avocadosalsa, gember, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, sushi azijn, tartaar, tonijn, tonijntartaar