Mangotaartje met kokos
Een heel eenvoudig, snel en lekker taartje.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 24 minuten min
Totale tijd 54 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Exotisch
Voor het kokos financiergebak:
- 100 g kokosyoghurt
- 85 g poedersuiker
- 30 g druivenpitolie
- 50 g bloem
- 60 g geraspte kokos
- 1 g fijn zout
- 3 g bakpoeder
Voor de kokosslagroom:
- 200 g volle room (ik gebruikte de slagroom 40% vet van Campina)
- 30 g kokosmelk
- 1 el suiker (facultatief)
Voor het mangokonfijt:
- 100 g mangopuree
- 10 g citroensap
- 3 g pectine
- 15 g suiker
Voor de afwerking:
- 30 g suikersiroop
- 20 g geraspte kokos
- 1/2 mango, in dobbelsteentjes
- 2 limoenen
Voor het kokos financiergebak:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng de yoghurt en de druivenpitolie tot je homogeen mengsel bekomt.
Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe die je vooraf gemengd hebt en schep in een spuitzak met een spuitmond nr 12.
Spuit het beslag in 6 ingevette bakringen van 7 cm diameter en zet in de voorverwarmde oven gedurende 24 min.
Voor het mangokonfijt:
Verwarm in een kookpot de mangopuree en het citroensap tot ca. 50° C en strooi er de pectine en suiker bij die je vooraf gemengd hebt.
Breng aan de kook en laat 2 min doorkoken.
Laat vervolgens afkoelen tot 5° C tot een stevig konfijt.
Afwerking:
Strijk de zijkanten van de financier gebakjes in met de suikersiroop en rol ze vervolgens door de geraspte kokos.
Spuit dotjes kokosslagroom rondom op de rand.
Schep vervolgens wat mangokonfijt in het midden en schik daar verse mangoblokjes op.
Werk af met toefjes mangokonfijt en limoenzeste.
- Bij de kokosslagroom deed ik ook nog 1 el suiker. No comment. ?
- De pectine kocht ik bij A La Tarte. Volgens mij zou je ook confituursuiker kunnen gebruiken.
- Ik schikte ook nog een paar takjes Atsina cress op het mangotaartje.
Trefwoord Campina, kokos, limoen, mango, mangokonfijt