Ga terug
Mangotaartje met kokos

Mangotaartje met kokos

Een heel eenvoudig, snel en lekker taartje.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 24 minuten
Totale tijd 54 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Exotisch
Porties 6 mangotaartjes

Ingrediënten
  

Voor het kokos financiergebak:

  • 100 g kokosyoghurt
  • 85 g poedersuiker
  • 30 g druivenpitolie
  • 50 g bloem
  • 60 g geraspte kokos
  • 1 g fijn zout
  • 3 g bakpoeder

Voor de kokosslagroom:

  • 200 g volle room (ik gebruikte de slagroom 40% vet van Campina)
  • 30 g kokosmelk
  • 1 el suiker (facultatief)

Voor het mangokonfijt:

  • 100 g mangopuree
  • 10 g citroensap
  • 3 g pectine
  • 15 g suiker

Voor de afwerking:

  • 30 g suikersiroop
  • 20 g geraspte kokos
  • 1/2 mango, in dobbelsteentjes
  • 2 limoenen

Instructies
 

Voor het kokos financiergebak:

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Meng de yoghurt en de druivenpitolie tot je homogeen mengsel bekomt.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe die je vooraf gemengd hebt en schep in een spuitzak met een spuitmond nr 12.
  • Spuit het beslag in 6 ingevette bakringen van 7 cm diameter en zet in de voorverwarmde oven gedurende 24 min.

Voor de kokosslagroom:

  • Klop de slagroom op met de kokosmelk tot je stevige pieken bekomt. Schep in een spuitzak met een spuitmond nr 12. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Voor het mangokonfijt:

  • Verwarm in een kookpot de mangopuree en het citroensap tot ca. 50° C en strooi er de pectine en suiker bij die je vooraf gemengd hebt.
  • Breng aan de kook en laat 2 min doorkoken.
  • Laat vervolgens afkoelen tot 5° C tot een stevig konfijt.

Afwerking:

  • Strijk de zijkanten van de financier gebakjes in met de suikersiroop en rol ze vervolgens door de geraspte kokos.
  • Spuit dotjes kokosslagroom rondom op de rand.
  • Schep vervolgens wat mangokonfijt in het midden en schik daar verse mangoblokjes op.
  • Werk af met toefjes mangokonfijt en limoenzeste.

Notities

  • Bij de kokosslagroom deed ik ook nog 1 el suiker. No comment. ?
  • De pectine kocht ik bij A La Tarte. Volgens mij zou je ook confituursuiker kunnen gebruiken.
  • Ik schikte ook nog een paar takjes Atsina cress op het mangotaartje.
Trefwoord Campina, kokos, limoen, mango, mangokonfijt