Pel de garnalen. Doe alle karkassen in een recipiënt met het water, dek af met plasticfolie en kook gedurende 3 min in de magnetron. Mix de hete massa in een blender, passeer dan door een fijne puntzeef en druk goed aan om een smakelijke bouillon te krijgen.
Giet de quinoa bij deze bouillon. Schil de bleekselderij, snijd hem in schuine stukken en voeg deze ook bij de bouillon. Breng op smaak met zout, saffraan en olijfolie. Dek af met plasticfolie en kook gedurende 14 min op maximaal vermogen in de microgolf.
Passeer de bouillon door een fijne puntzeef voor het serveren. Schep de bleekselderij en quinoa in een diep bord en schenk er de bouillon over.
Bak de gamba's in een hete pan met een scheutje arachideolie en kruid met peper en zout. Schik de gamba's bovenop de quinoa.
Notities
Ik had echt reuzegamba's en gebruikte slechts 1 p.p. voor het dresseren. Voor het maken van de bouillon gebruikte ik wel de karkassen van 4 gamba's.