Ga terug
Millefeuille van chocolade met frambozen- en witte chocolademousse

Millefeuille van chocolade met frambozen- en witte chocolademousse

Een moderne millefeuille. Ziet er fancy uit, is het niet: vrij eenvoudig te maken. Het lastigste is het wachten tot alles diepgevroren is.
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Siliconen bakvorm bolletjes van 2,2 cm diameter (Silikomart)
  • Ronde uitsteekvorm van 8 cm diameter
  • Acetaatfolie (met bakpapier lukt het ook)
  • Precisieweegschaal

Ingrediënten
  

Voor de frambozenmousse:

  • 3 g gelatinepoeder
  • 15 g water voor gelatinepoeder
  • 90 g frambozenpuree
  • 15 g suiker
  • 110 g room, minimum 35%

Voor de witte chocolademousse:

  • 2 g gelatinepoeder
  • 10 g water voor gelatinepoeder
  • 230 g room 35%
  • 100 g witte chocolade

Voor de chocoladecirkels:

  • 300 g getempereerde witte chocolade

Voor de afwerking:

  • Rode en witte velvetspray (Silikomart)
  • Verse frambozen
  • Groene gepelde pistaches, fijngehakt
  • 4 gedroogde rozenblaadjes

Instructies
 

Voor de frambozenmousse:

  • Doe het gelatinepoeder in koud water, roer goed door en zet 15 min in de koelkast.
  • Verwarm 25 g van de frambozenpuree met de suiker in een steelpan, neem van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.
  • Voeg de warme frambozenpuree bij de rest van de frambozenpuree en laat afkoelen tot 25° C.
  • Klop de room op in de keukenrobot tot een chantilly.
  • Spatel de frambozenpuree in 2 keer onder de chantilly.
  • Doe de frambozenmousse in een spuitzak, vul de siliconen bolletjes met de frambozenmousse, zet 2-3 uur in de diepvries tot ze bevroren zijn.

Voor de witte chocolademousse:

  • Doe de gelatinepoeder in koud water, roer goed door en zet 15 min in de koelkast
  • Maak een ganache. Breng hiervoor 80 g van de room in een steelpan aan de kook.
  • Schenk de warme room in 3 keer op de chocolade en roer met een spatel tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg de geweekte gelatine toe en roer goed door. Laat afkoelen tot 25° C.
  • Klop de rest van de room op tot een chantilly en spatel in 2 keer onder de ganache.
  • Doe de witte chocolademousse in een spuitzak, vul de siliconen bolletjes met de mousse, zet 2-3 uur in de diepvries tot ze bevroren zijn.

Voor de chocoladecirkels:

  • Doe de getempereerde chocolade op een vel acetaatfolie en strijk de chocolade glad uit met een gehoekt paletmes. Laat de chocolade half uitharden, steek dan met een uitsteekvorm van 8 cm doorsnede cirkels uit. Laat de chocolade nu volledig uitharden, neem dan de chocoladedecoratie van de folie.

Afwerking

  • Ontvorm de bolletjes. Spuit rode velvetspray op de bolletjes frambozenmousse en witte velvetspray op de bolletjes chocolademousse. Bouw de millefeuille op met de cirkels van witte chocolade, de ballen frambozenmousse en witte chocolademousse en de verse frambozen. Werk af met stukjes pistache en een gedroogd rozenblaadje.
    Laat de millefeuille 2 à 3 uur ontdooien in de koelkast voor je 'm serveert.

Notities

Ik had geen rode velvetspray en gebruikte fuchsia velvetspray.
Trefwoord frambozen, frambozenmousse, millefeuille, witte chocolade, witte chocolademousse