Ga terug
Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Een vegetarisch hapje. Feestelijker dan dit wordt het niet!
Gang Borrelhapje
Porties 4 hapjes

Ingrediënten
  

Voor de tapiocacracker:

  • 250 g tapioca
  • 3 g inktvisinkt

Voor de afwerking:

  • 1 verpakking cottage cheese
  • Rode bietenpoeder
  • Kaviaar naar keuze
  • Cress

Instructies
 

Voor de tapiocacracker:

  • Breng 1,5 liter gezouten water aan de kook en doe dan de tapiocaparels in het kokend water. Gaar ze. Dit duurt ca. 20 min als het kleine parels zijn. Ze moeten transparant worden.
  • Spoel na het koken de parels goed af onder koud water zodat het grootste deel van het zetmeel eraf gaat.
  • Laat rusten en meng er voorzichtig de inktvisinkt onder.
  • Strijk de tapioca uit op boterpapier of bakmatje en laat in de oven gedurende ca. 2 uur (of langer!) drogen op 90° C, met de deur open. (Bij mij lukt het niet om de deur open te laten en dus opende ik de ovendeur meermaals tijdens het droogproces).
  • Breek in stukken en frituur enkele seconden op 200° C. Breng op smaak met wat zout.
  • Deze crackers kunnen bvb. in een metalen doos worden bewaard.

Voor de afwerking:

  • Kruid de cottage cheese met (witte) peper en zout en maak de kaas indien nodig losser met een scheutje goeie olijfolie.
  • Schep een mooie quenelle cottage cheese op de cracker.
  • Strooi er rode bietenpoeder over.
  • Schep er wat kaviaar op en schik er een blaadje cress op.

Notities

Ik koop mijn inktvisinkt bij Sligro-Ispc in Gent (nu tijdelijk toegankelijk voor particulieren). Gewoon even vragen aan de visafdeling.
Ook mijn tapiocaparels koop ik daar trouwens.
Trefwoord cottage cheese, cracker, inktvisinkt, kaviaar, rode bietenpoeder, tapioca