Ga terug
Nutty wafel

Nutty wafel

Heerlijke, krokante en lichte wafel met een nutty topping. Eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Nagerecht

Equipment

  • Wafelijzer
  • Handmixer met kloppers
  • Staafmixer
  • Siliconen bolvormige mal

Ingrediënten
  

Voor de wafels:

  • 500 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 ml bruin bier (ik gebruikte dus de Brugse Zot Dubbel)
  • 250 ml melk
  • 200 ml water
  • 120 g boter

Voor de crème van pindakaas:

  • 80 g poedersuiker
  • 140 g pindakaas
  • 40 g ongezouten roomboter, zacht
  • 40 g room
  • Zout naar smaak

Voor de crème van espresso:

  • 150 g melkchocolade
  • 50 g espresso

Voor de crème van hazelnoot:

  • 100 g witte chocolade
  • 25 g hazelnootpasta (type Nutella, maar ik gebruik altijd die van Galler)
  • 3 g kardemom

Voor de afwerking:

  • Poedersuiker
  • Brownie Bites en Speculaas Bolletjes (bij Albert Heijn)

Instructies
 

Voor de wafels:

  • Smelt de boter in de microgolfoven.
  • Doe de bloem, gist en suiker in een grote mengkom.
  • Voeg de eieren en het bier beetje bij beetje toe terwijl je klopt met een elektrische handmixer met de kloppers.
  • Meng de melk met het water en voeg in 3 keer toe, terwijl je met de klopper mengt om klonters te vermijden.
  • Voeg tot slot de gesmolten boter toe en klop nogmaals alles goed door.
  • Laat het deeg 1 uur rusten (langer is zelfs nog beter, heb ik gemerkt).
  • Warm je wafelijzer voor. Wanneer het goed warm is, olie je de platen lichtjes in. Dan kan je nu je wafels bakken!
  • Plaats de wafels op een rooster in afwachting dat je ze wil opeten. Hoe sneller je ze opeet, hoe krokanter ze zullen zijn.

Voor de crème van pindakaas:

  • Meng alle ingrediënten met een garde tot crème.

Voor de crème van espresso:

  • Smelt de chocolade en meng de espresso erdoorheen met behulp van een staafmixer.
  • Bewaar in de diepvries tot gebruik.

Voor de crème van hazelnoot:

  • Smelt de chocolade en meng de Nutella en de kardemom erdoorheen met behulp van een staafmixer.
  • Spuit de crème in een siliconen mal.
  • Vries in en ontpop voor gebruik.

Afwerking

  • Schik de toppings naar eigen smaak en fantasie op de wafels.
  • Werk af met poedersuiker.
Trefwoord Brugse Zot, espresso, hazelnootpasta, kardemom, pindakaas, wafel