Nutty wafel
Heerlijke, krokante en lichte wafel met een nutty topping. Eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Rusttijd 1 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Wafelijzer
Handmixer met kloppers
Staafmixer
Siliconen bolvormige mal
Voor de wafels:
- 500 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 250 ml bruin bier (ik gebruikte dus de Brugse Zot Dubbel)
- 250 ml melk
- 200 ml water
- 120 g boter
Voor de crème van pindakaas:
- 80 g poedersuiker
- 140 g pindakaas
- 40 g ongezouten roomboter, zacht
- 40 g room
- Zout naar smaak
Voor de crème van espresso:
- 150 g melkchocolade
- 50 g espresso
Voor de crème van hazelnoot:
- 100 g witte chocolade
- 25 g hazelnootpasta (type Nutella, maar ik gebruik altijd die van Galler)
- 3 g kardemom
Voor de afwerking:
- Poedersuiker
- Brownie Bites en Speculaas Bolletjes (bij Albert Heijn)
Voor de wafels:
Smelt de boter in de microgolfoven.
Doe de bloem, gist en suiker in een grote mengkom.
Voeg de eieren en het bier beetje bij beetje toe terwijl je klopt met een elektrische handmixer met de kloppers.
Meng de melk met het water en voeg in 3 keer toe, terwijl je met de klopper mengt om klonters te vermijden.
Voeg tot slot de gesmolten boter toe en klop nogmaals alles goed door.
Laat het deeg 1 uur rusten (langer is zelfs nog beter, heb ik gemerkt).
Warm je wafelijzer voor. Wanneer het goed warm is, olie je de platen lichtjes in. Dan kan je nu je wafels bakken!
Plaats de wafels op een rooster in afwachting dat je ze wil opeten. Hoe sneller je ze opeet, hoe krokanter ze zullen zijn.
Voor de crème van pindakaas:
Voor de crème van espresso:
Voor de crème van hazelnoot:
Smelt de chocolade en meng de Nutella en de kardemom erdoorheen met behulp van een staafmixer.
Spuit de crème in een siliconen mal.
Vries in en ontpop voor gebruik.
Trefwoord Brugse Zot, espresso, hazelnootpasta, kardemom, pindakaas, wafel