1doosjekruidenkaas(ik gebruikte de Philadelphia knoflook & fijne kruiden)
1 à 2elroom
Enkelesprietjesbieslook
Peper
Zout
1doosjekaviaar(ik gebruikte de Persian Caviar Osciëtra, gekregen)
Instructies
Leg een vel plasticfolie van 30 cm mooi open op je aanrecht.
Schik op ca. 5 cm van de onderrand een rechthoek zalm van 15 cm breed op 10 cm hoog. Zorg ervoor dat de rechthoek goed plat en strak is. Wanneer er plakjes elkaar overlappen, duw je die goed plat.
Schep wat kruidenkaas in een kommetje. Maak de kruidenkaas losser door die aan te leggen met wat room. Kruid met peper en zout en roer er fijngehakte bieslook door naar smaak.
Smeer de kruidenkaas heel dun (!) uit op de onderste 2/3 van de zalm.
Rol de zalm nu strak op tot een bonbon, gebruik makend van de plasticfolie.
Leg de cilinder in de diepvries tot die vast is.
Wanneer je de lolly wil serveren, laat je de cilinder gedurende 1 uur een beetje zachter worden in de koelkast.
Steek nu de spiesjes dwars door het plastic in het zalmrolletje met gelijke tussenruimtes. Snijd met een scherp getand mes tussen de spiesjes en verwijder de plasticfolie.
Zet de lolly's op een staander en werk elke lolly af met een schepje kaviaar en een eetbaar bloemetje of cressje.