Appetizer met gerookte eendenborst
Een heerlijk hapje, krokant en kleurrijk. Vrij eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Friteuse
Mandoline of snijmachine
- 4 vellen wontondeeg
- 24 plakjes gerookte eendenborst
- 1 bakje enoki paddenstoelen
- 1 bussel bieslook
- Gerookte olijfolie
- 4 Ratte aardappelen
- 500 ml gevogelte- of groentebouillon
- 1 handje zeekraal
- 1 potje zure room
- 1 schep mayonaise
Voor de zoetzure rode kool:
- 1 rode kool
- Frambozen- of rode wijnazijn
- Peper en zout
- Koolzaadolie
Voor de afwerking:
- Vene cress
- Eetbare bloemetjes (facultatief)
Steek het wontondeeg uit in rondjes met een steker.
Snijd het rondje in tot de helft en frituur tussen 2 kleine zeefjes zodat er een bakje ontstaat.
Voorzie het bakje van zout en specerijen naar smaak.
Schil de aardappels en snijd in brunoise.
Kook de aardappelbrunoise beetgaar in bouillon.
Hak de zeekraal en stoof kort in boter.
Meng de zeekraal met een beetje zure room, mayonaise en bieslook.
Meng dit met de aardappelblokjes tot salade.
Voor de zoetzure rode kool:
Snijd de rode kool met behulp van een mandoline of een snijmachine zeer fijn.
Werk de rode kool op met de azijn, peper en zout en koolzaadolie.
Afwerking:
Schep wat van de aardappelsalade in de bakjes.
Schik er plakjes gerookte eendenborst en rauwe enoki paddenstoelen op.
Werk af met zoetzure rode kool.
Ik deed er ook nog een takje vene cress en wat eetbare bloemetjes uit mijn kruidentuintje bij.
Trefwoord appetizer, gerookte eendenborst, hapje, rode kool, wonton