- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Wok van rood fruit met gember en steranijs

Wok van rood fruit met gember en steranijs

Van 13 juni tot 10 juli helpt Delhaize haar klanten om meer fruit en groenten te eten door de nadruk te leggen op hun kleur en dit via een nationale campagne. Fruit en groenten barsten namelijk van zoveel voedingsstoffen die ook gelinkt zijn aan hun kleur. Delhaize wil de consumenten, en vooral de kinderen, daarom aanmoedigen om gezond te eten door gewoonweg kleurrijke borden samen te stellen.

Of ik hieraan wilde meewerken, vroeg Alison van Delhaize mij. Tuurlijk dadde! Voor zo’n initiatieven krijg je me altijd voor de kar gespannen!

Ik ging op zoek naar een geschikt receptje met rood fruit en vond er eentje, Hap & Tap waardig: origineel, want warm in de wok. En met gember en steranijs en citroen- en sinaasappelsap. Een gezonde smaakbom die ten huize Hap & Tap nog vaak op tafel zal verschijnen.

Je kan hier perfect een bolletje limoen- of basilicumsorbet bij serveren voor een warm-koud contrast. Maar dat heb ik dus, omwille van de ‘storende’ kleur in het kader van de Delhaize actie niet gedaan.

Ik serveerde het lauwwarme wokdessertje in een diep bord van Jars, mij ter beschikking gesteld door Timeless Interiors uit Nazareth.

 

Nodig voor 6 personen

900 g rood fruit (ik koos voor aardbeien, frambozen, kersen, braambessen en rode besjes)
4 el Canderel 100% Sucralose
1 el verse gember (eventueel te vervangen door 1 kl gemberpoeder)
Sap van 1/2 citroen
Sap van 1/2 sinaasappel
1 steranijs

Werkwijze

Schil en rasp de gember.
Spoel het fruit en snijd grote exemplaren indien nodig in stukken.
Giet het citroen- en sinaasappelsap over het fruit en giet alles in een warme wok.
Bestrooi nu met de Canderel en voeg de steranijs toe.
Laat warm worden zonder te roeren om de vruchten niet te pletten. Schud de wok regelmatig op om de warmte te verspreiden.
Wanneer de wok klaar is, meteen opdienen.

Bron: recept van de website Journal des Femmes Cuisine.

Related Post