- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Witte chocolademousse, granaatappel, witte wijn

Ik vond het recept van “pomegranate white wine panna cotta” op de blog van Pastry Affair en het sprak mij meteen aan. Maar toen bedacht ik dat ik al een panna cotta op mijn blog heb staan (klik hier), ook met een laagje rode bessen erbovenop. Dit was dus te gelijkaardig om het helemaal over te nemen.

Dan kwam het idee in me op om de panna cotta te vervangen door witte chocolademousse. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat mag er wezen. De smeuïge chocolademousse geeft een mooi contrast met de granaatappel, zowel qua kleur als qua textuur. En het scheutje witte wijn reductie maakt het helemaal af.

Een ideaal dessertje om op te lepelen met vrienden of een dierbaar persoon op deze vastenavond… of om het even welke andere avond!

Nodig voor 8 glazen

Voor de chocolademousse:
1 dl room
1/2 vanillestok
300 g witte chocolade
1 blaadje gelatine
1 eierdooier
4 dl room
1 el suiker

Voor de afwerking:
1 granaatappel
240 ml zoete witte wijn
2 el griessuiker (facultatief)

Bereiding

Week het blaadje gelatine in koud water.
Kook de room (1 dl) met de opengesneden vanillestok. Neem de pot van het vuur. Voeg de witte chocolade en het uitgewrongen gelatineblaadje toe. Meng tot de chocolade gesmolten is.
Klop de 4 dl room half op. Klop de eierdooier met een afgestreken eetlepel suiker op en vermeng met het chocolademengsel.
Laat wat afkoelen en spatel daarna de half opgeklopte room onder het mengsel.
Giet de chocolademousse in glazen en laat opstijven.

Breng in een kleine sauspan de witte wijn en de suiker aan de kook en laat sudderen. Laat tot de helft inkoken voor een geconcentreerde smaak.
Verwijder van de warmtebron en zet in de koelkast.

Lepel de witte wijn reductie gelijkmatig over de glazen en verdeel er de granaatappelzaadjes over. Zet koel weg.

Bron: Dhr. Meyns, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge voor de witte chocolademousse, de blog van Pastry Affair voor het idee van de granaatappeltopping met witte wijn reductie.

Related Post