- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

Voilà, mijn schooljaar aan Spermalie zit er weer op en ik heb nu al spijt want het was écht een topjaar! De laatste les maakten we 8 hapjes, stuk voor stuk pareltjes!  Ik ga proberen (let wel: ik beloof niks, mijn agenda, remember!) om er een paar opnieuw te maken en hier te delen. Eigenlijk zou ik dat met alle 8 moeten doen, want ze waren allemaal top… Soit, ik ben alvast goed begonnen en heb er eentje thuis hermaakt: deze watermeloen doordrenkt met gin-tonic, met feta en olijf.

Aangezien in het hapje de zuiderse smaken van feta en olijven terugkomen, impregneerde ik mijn stukken watermeloen met een G&T met O’live Gin, een 100% natuurlijke gin op basis van… olijven. Hoe raden jullie het?

Er is geen werk aan en het watermeloen hapje smaakt bijzonder verfrissend bij dit plakkerige weer. Serveer er een G&T bij en de avond op je terras kan niet meer stuk!

 

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

 

Recept voor watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:
Watermeloen, in 8 balkjes of blokjes
5 cl O’live gin
15 cl Fever Tree Mediterenian tonic
150 g feta
150 g mascarpone
1/2 rode ui
4-tal zwarte olijven
8 basilicumblaadjes

 

Werkwijze

Meng de gin met de tonic en trek de G&T vacuüm samen met de balkjes of blokjes watermeloen.

Bewaar in de diepvries tot de watermeloen ijskoud is.

Warm de feta en mascarpone op een zacht vuurtje op tot je een glad mengsel bekomt. Kruid met peper en schep in een spuitzak. Bewaar in de koelkast. Het kaasmengsel zal terug opstijven.

Snijd de rode ui in ringen en marineer die in 1 deel suiker, 2 delen azijn en 4 delen water.

Versnijd de olijven in ringetjes.

 

Afwerking

Spuit toefjes feta-mascarponemengsel op de watermeloen.

Werk af met een stukje gemarineerde rode ui, een olijfje en basilicumblaadje.

Serveer meteen.

 

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

 

BewarenBewaren

Related Post