Nodig voor een 8-tal hapjes
8 stuks Wasabi kroepoek
2 tl komijnzaad
150 g witte bonen
2 el citroensap
Olijfolie
2 el kippenbouillon (of groentenbouillon als je het vegetarisch wil houden)
Cayennepeper
Zout
Witte peper van de molen
3 bosuitjes in ringen gesneden
Bereiding
Verhit een droge koekenpan. Rooster het komijnzaad kort op hoog vuur. Laat niet verbranden of te bruin worden. Haal het uit de pan.
Draai de bonen met een deel van het komijnzaad, het citroensap, een scheutje olijfolie, de kippenbouillon en een snuifje cayennepeper tot een puree. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verhit je friteuse tot 180° C. Doe een paar ongebakken kroepoekjes in de friteuse. De kroepoek is klaar als hij boven komt drijven. Blijf er altijd bij, want dit gaat heel snel. Laat de kroepoek uitlekken op keukenpapier.
Schep een theelepel witte bonen spread in elke kroepoek en werk af met bosuitjes en de resterende komijnzaadjes.
Bron: recept van PR Style voor Hak.