- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Vlierbloesemsorbet met rodebessencompote

 

Vlierbloesemsorbet met rodebessencompote

 

Ingrediënten voor 4 personen

2 à 3 takjes vlierbloesemschermen
2 takjes muntjes
2 takjes citroenmelisse
Sap van 1 citroen
100 ml appelsap
2 eiwitten
150 g suiker (of 75 g Canderel Kristalkorrel)

Voor de compote:
350 g rode bessen
120 ml rodebessensap
1 kl maïszetmeel
Mespuntje vanillezaadjes

 

Bereiding

Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Spoel de munt en de citroenmelisse. Pluk de blaadjes. Meng, maar houd wat munt en vlierbloesem apart.

Kook 400 ml water met het appelsap, het citroensap en de suiker tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Schenk over de kruiden-bloesemmengeling, dek af en laat 1 nacht trekken.

Klop het eiwit schuimig. Zeef de bloesemmengeling en vang het sap op, schep het onder de eiwitten en stort in de ijsmachine. Draai tot sorbet. Heb je geen ijsmachine, doe het dan in een afgesloten doos. Zet de sorbet minstens 3 uur in de diepvriezer en roer om de 20 minuten om.

Maak de compote. Spoel de bessen. Roer het maïszetmeel los in 2 el van het sap en breng de rest van het sap met de vanillezaadjes aan de kook. Voeg het maïszetmeel en de bessen toe en roer goed om. Neem van het vuur en laat even afkoelen.

Schep een bolletje vlierbloesemsorbet in een kommetje en lepel er wat bessencompote bij. Werk af met extra blaadjes munt en vlierbloesem en serveer meteen.

 

Vlierbloesemsorbet met rodebessencompote

 

Bron: recept uit Libelle Lekker mei 2016.

Related Post