- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Verrine rodebietenmousse met geitenkaas

Verrine rodebietenmousse met geitenkaas

Ik heb Els en Iris van De Yummyblogsisters een hele tijd geleden leren kennen tijdens een event waarop zij en ik uitgenodigd waren als bloggers. De kennismaking met deze 2 pittige zussen was bijzonder aangenaam en toen Els vertelde dat ze in december een workshop hield bij De Tafel van Amandine met als thema feestelijke hapjes besliste ik meteen om mij in te schrijven. Dat leek me wel leuk om zo, op een grijze, verloren zondag in december hapjes te gaan maken met deze 2 dames en… ik heb het me niet beklaagd. Zo waren niet alleen de hapjes van Els heel lekker en stuk voor stuk de dag vooraf te bereiden, mààr ik kreeg ook nog eens gratis fotografieadvies van zus Iris. Zo leerde ik dat ik nooit met flash mag trekken… Een openbaring voor mij, maar kijk, de foto hieronder werd zonder flits genomen. En neen, er waren heus geen spotlights op de tafel gericht.
Oh ja, de zussen hebben ook een boek uit: Brunch. En voor wie de hapjes wel ziet zitten, maar geen zin heeft om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Ze kunnen stuk voor stuk afgehaald worden bij Njamelicious!

Nodig voor 10 stuks

1 dl room
60 g geitenkaas type Chavroux
1 el zure room
4 rode bietjes, gekookt
1/2 tl gemalen komijn
Een weinig mierikswortelpasta
Komijnzaadjes voor de afwerking

Bereiding

Roer de geitenkaas los met de zure room en verdeel over de glaasjes.
Blender de bietjes met 2 el van de room en komijn en mierikswortel. Klop de rest van de room op en spatel erdoor. Doe in een spuitzak en verdeel over de glaasjes.
Werk af met een laagje geitenkaasroom en de komijnzaadjes.

Bron: recept van Els Debremaeker van Njamelicious

Related Post