- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Verrassingscakejes met citroen

Verrassingscakejes met citroen

Ik verklapte het al, ik verzamel recepten. Het is erover, ik weet het en toch kan ik het niet laten. Toen mijn collegaatje, Leen, 4 avonden kookles volgde, eiste ik van haar dat ik de receptjes kreeg. Ah ja, nogal wiedes. Toen zij mij maandag in geuren en kleuren over haar laatste les alweer vertelde (Spijtig! Gedaan met receptjes kopiëren…), moest en zou ik de cakejes met citroen bakken en ook de cappuccinomousse staat nog bovenaan mijn TO DO-lijstje. Oh ja, voor ik het vergeet, nog een verduidelijking: het is NIET de bedoeling dat alleen maar zoete zaken mijn blog halen. No worries! Er volgen beslist ook hartige hapjes, voor- en hoofdgerechten! Zo hebben ook de rillettes van sardientjes van Leens kookcursus mijn aandacht getrokken. To be continued…

Verrassingscakejes met citroen

 

Verrassingscakejes met citroen

 

Nodig voor 28 cakejes:

40 g boter op kamertemperatuur, 140 g suiker, de geraspte schil van 2 citroenen, 1 groot ei, 120 g zelfrijzende bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 koffielepel citroenessence, een mespuntje zout, 120 ml volle melk

Zo ga je tewerk:

Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de bloem, suiker, boter, citroenrasp en het zout in een kom en meng goed door elkaar tot een zanderig mengsel. Voeg geleidelijk de helft van de melk toe. Meng de rest van de melk met het ei, de vanillesuiker en de citroenessence. Giet dit mengsel bij het deeg en meng tot een glad beslag (niet te lang). Vul de cupcakes voor 2/3 met het deeg en schuif in de oven. Laat ongeveer 20 minuten bakken tot de cakejes een lichtbruine kleur hebben. Haal onmiddellijk uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Bron: de kooklessen van Leen in Baarle bij Drongen.

Related Post