Hap en Tap logo zonder streep

Velouté van bloemkool met scampi’s

29 sep 2014 | Soep

Ik ben niet zo’n herfstmens. Geef mij maar de zomer. Ik kan zelfs een beetje weemoedig worden in het najaar. Ik hou niet van koude, niet van regen, niet van lange, donkere avonden. Geef mij maar de zon! Maar ach, de herfst heeft best ook wel z’n mooie kantjes. Zoals lange boswandelingen gevolgd door een heerlijke kom soep om je meteen helemaal terug op te warmen. Of stoemp. Of een moeulleux au chocolat. Of notentaart. Of een stukske wild met boschampignons. Of… of… of… Ach, de herfst is zo erg nog niet!

Nodig voor 4 personen

12 scampi’s, gepeld en schoongemaakt
1 bloemkool
1 ui
2 takjes dille
1 l warme kippenbouillon
250 ml room
2 kl madraskerrie
40 g boter
2 el olijfolie
Peper en zout

Werkwijze

Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel ze. Pel de ui en hak ‘m fijn.
Smelt de helft van de boter in een soeppan en stoof er de ui glazig in. Voeg de bloemkool toe met 1 kl kerrie, schep om en overgiet met de warme bouillon. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de bloemkool zacht is. Kruid met peper en zout, voeg de room toe en mix de soep.
Bak de scampi’s in een pan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout en dille.
Meng de olijfolie met de rest van de kerrie. Verdeel de soep over kommetjes, leg er de scampi’s in en besprenkel met wat van de kerrie-olie. Serveer meteen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Rob Verstappen

    welke madraskerrie gebruikt u?

    Ik heb hier de Curry Madras van Jonnie Boer.

    Groet,

    Rob

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Velouté van bloemkool met scampi’s

by Myriam time to read: 1 min
1