Recept voor varkenshaasje met crème van pastinaak en peperkoek voor 4 personen
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 20 min in de oven
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten:
500 g varkenshaasje
Boter
Olijfolie
Peper en zout
4 pastinaken
1 grote aardappel
1 ui
2 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden
500 ml kippenbouillon
2 takjes tijm
2 el agavesiroop
3 zoete aardappelen
Fleur de sel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175° C.
Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
Verhit de boter in een pan en bak het gebraad goed aan. Plaats het in een ovenschaal, voeg olijfolie toe en bak het vlees gedurende 30 min (ik koos voor 20 min en vond de cuisson prima zo!) in de voorverwarmde oven. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten in aluminiumfolie.
Schil de pastinaken en de aardappel en snijd ze in blokjes. Schil, snipper en fruit de ui. Voeg de pastinaak, de stukjes peperkoek en de aardappel toe en laat even bruinen.
Doe er nu de kippenbouillon en tijm bij en kook op een matig vuur tot de pastinaak en de aardappel gaar zijn. Voeg de agavesiroop toe en mix tot een crème.
Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in fijne sneetjes (ik gebruikte hiervoor mijn mandoline) en frituur ze op 180° C. Bestrooi ze onmiddellijk met fleur de sel.
Snijd het vlees in plakjes en serveer met de pastinaakcrème en de chips van zoete aardappel.
Bron: recept uit het boek Peperkoek 150 x anders van Jan Borms.